Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

William Joyce (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler), Kathy Lacaeyse (verteller)
+1
De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer
×
De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 20895
Speelduur: 0:08
Luisterfragment Aanvragen
Marius Mindermeer is gek op boeken, maar zijn eigen levensverhaal mist schwung. Hij neemt zijn intrek in een gebouw vol levende boeken, die hij verzorgt. ’s Nachts, wanneer de boeken slapen, schrijft hij verder aan zijn eigen verhaal.
Titel
De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer
Auteur
William Joyce 1957-
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Verteller
Kathy Lacaeyse  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
0:08
Oorspr. uitgever
Rubinstein
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Marius Mindermeer houdt van woorden, verhalen en boeken en hij schrijft een boek over zijn leven. Op een dag belandt hij in een storm en krijgt van een zwevende dame een boek, dat hem naar een bijzonder gebouw wijst. Een gebouw met een kamer vol boeken. De boeken komen allemaal tot leven en Marius verzorgt ze met liefde. Hij deelt de boeken ook met andere liefhebbers. Marius wordt ouder, maar de boeken veranderen niet en zij zorgen nu voor hem en lezen hem elke avond voor. Uiteindelijk rondt Marius zijn eigen boek af en neemt afscheid van de boeken. Oblong prentenboek gebaseerd op de zeer succesvolle korte animatiefilm (bekroond met een Oscar voor het verhaal en de illustraties in 2012). Het is een modern sprookje, met magische elementen. Een ode aan het belang van verhalen vertellen en het delen van verhalen. Er zit veel vaart in het verhaal en als lezer/kijker ben je gefascineerd door het leven van de hoofdpersoon. Elke illustratie is een kunstwerk op zich en er is enorm veel aandac…Lees verder

Over William Joyce

William Joyce (New York, 24 april 1906 - Wandsworth, 3 januari 1946) was een Amerikaanse nationaalsocialist, die actief was in het opzetten van nazistische partijen in het Verenigd Koninkrijk en als radiopresentator propaganda maakte voor de Duitsers. Bij de Britten stond hij vanwege zijn sterk nasale en gemaakte upper class accent bekend als Lord Haw-Haw. Hij werd in Verenigd Koninkrijk ter dood veroordeeld wegens landverraad.

Biografie

Joyce werd geboren in New York. Zijn ouders waren van Ierse afkomst, maar hadden het Amerikaanse staatsburgerschap. Desondanks verhuisden ze kort na Williams geboorte naar Galway. Daar namen ze een uitzonderingspositie in, omdat ze, hoewel katholiek, toch sterk unionistisch waren. Na de uitroeping van de Republiek Ierland vertrok de familie naar Londen.

Joyce werd gegrepen door het fascistische gedachtegoed, en werd in 1933 lid van de British Union of Fascists van Oswald Mosley. In d…Lees verder op Wikipedia