Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verjaardag van alle anderen

Toon Tellegen (auteur)
+1
De verjaardag van alle anderen
×
De verjaardag van alle anderen De verjaardag van alle anderen

De verjaardag van alle anderen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 1426
Speelduur: 2:47
Luisterfragment Aanvragen
Verhalen over dieren die op verschillende manieren hun verjaardag vieren. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
De verjaardag van alle anderen
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1998
1 cd
Speelduur
02:47:00
Aantekening
Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Korte verhalen over de verjaardagen van alle dieren uit het bos, bekend uit de eerdere boeken van de schrijver. Het zijn gebundelde verhalen die vanaf 1994 tot en met 1996 in het NRC Handelsblad verschenen zijn. Ze gaan over hetzelfde thema, maar ieder dier geeft zijn eigen invulling aan zijn verjaardag. Ook de cadeaus zijn heel verschillend en soms zeer verrassend (de tijd, de steppe). Rare verschijnselen die niet kunnen, worden heel aannemelijk gemaakt (teruggaan naar de oertijd). De dieren worden goed getypeerd, vooral de taartetende beer. Opvallend zijn ook de verdraagzaamheid en het respect van de dieren onderling. De eekhoorn is de centrale figuur, zijn verjaardag wordt niet gevierd. Een nadeel van dit boek is dat het één thema betreft, als je het achter elkaar leest, wordt het saai. De illustraties zijn potloodtekeningen, komen soms wat onbeholpen over, maar hebben een heel eigen sfeer. Het taalgebruik is mooi, er wordt gefilosofeerd over 'tijd hebben' en andere wezenlijke zake…Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia