Daisy
Nederlands

De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren

Toon Tellegen (auteur)
+1
De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren
×
De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren

De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320704
Speelduur: 1:35
Luisterfragment Aanvragen
Bundel van 25 nieuwe verhalen over dieren die willen veranderen: de struisvogel wil een langere nek dan de giraf en de olifant wil niet meer uit de boom vallen.
Onderwerp
Feesten
Titel
De mammoet had willen zingen en andere verhalen over de dieren
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
1:35
Oorspr. uitgever
Em. Querido's Uitgeverij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a480452

Besprekingen

Een nieuwe verhalenbundel van 25 verhalen van Toon Tellegen over dieren die met zichzelf in de knoop zitten. In de verhalen verlangen de dieren naar verandering: de struisvogel wil een nek die langer is dan die van de giraf, de ijsbeer zou willen dat het weer echt koud was en de olifant wil niet telkens uit een boom vallen. In Tellegens kenmerkende zachte stijl geschreven. Met sfeervolle gekleurde illustraties van Igor Oleynikov. Toon Tellegen (Brielle, 1941) is een zeer bekende Nederlandse auteur, acteur, arts en dichter. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Constantijn Huygens-prijs, de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia