Daisy
Nederlands

Papa, wat is racisme ?

Tahar Ben Jelloun (auteur), Armand De Loecker (verteller)
+1
Papa, wat is racisme ?
×
Papa, wat is racisme ? Papa, wat is racisme ?
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 14427
Speelduur: 1:21
Luisterfragment Aanvragen
De auteur geeft een aantal gesprekken weer die hij had met zijn dochter over racisme. Vanuit het begrip racisme worden een aantal andere begrippen uitgelegd, zoals allochtoon, vooroordelen, discriminatie, melanine, zondebok, genetisch en genocide.
Onderwerp
Racisme
Titel
Papa, wat is racisme ?
Auteur
Tahar Ben Jelloun
Verteller
Armand De Loecker  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le racisme explique a ma fille
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1998
1 cd
Speelduur
1:21
Oorspr. uitgever
Aristos
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem Geconverteerd boek

Over Tahar Ben Jelloun

Tahar ben Jelloun (Arabisch: طاهر بنجلون) (Fez, 1 december 1944) is een Marokkaanse romanschrijver, dichter en essayist. Ben Jelloun volgde zijn eerste schooljaren aan een tweetalige Arabisch-Franse basisschool en vervolgde deze aan het Franse lyceum van Tanger tot zijn 18e jaar. Vervolgens studeerde hij Filosofie aan de Universiteit Mohammed-V in Rabat, waar hij zijn eerste gedichten schreef (samengevoegd in Hommes sous linceul de silence (1971). Tahar Ben Jelloun was filosofiedocent in Tétouan en daarna in Casablanca. Sinds 1971 woont en werkt hij in Frankrijk, waar hij eveneens zijn studie psychologie oppakte en in 1975 een doctoraat behaald in sociale psychiatrie, waar hij ook zijn werk van maakte.

Ben Jelloun schrijft in het Frans, hoewel het Arabisch zijn moedertaal is. Hij schreef voor diverse tijdschriften en kranten, waaronder Le Monde. Zijn roman Gewijde Nacht (een vervolg op L'Enfant de sable) won de Prix Goncourt in 1987. In 2004 ontv…Lees verder op Wikipedia