Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

Stefan Boonen (auteur), Sabine Mosar (verteller)
+1
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?
×
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel? Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 31115
Speelduur: 0:47
Luisterfragment Aanvragen
Pieter wil graag een dag oppassen op een dier uit de dierentuin. Maar hij kan niet kiezen tussen struisvogel Piep of vogelspin Sandra.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?
Auteur
Stefan Boonen
Verteller
Sabine Mosar  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
0:47
Oorspr. uitgever
Zwijsen
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De dierentuin wordt opgeknapt en de dieren moeten daarom een dagje uit logeren. Pieter wil ook graag een dier in huis nemen, maar mag dat niet van zijn moeder. Toch gaat hij kijken en ziet dan dat Sandra, een vogelspin, en Piep, een struisvogel, over zijn. Zal hij een dier meenemen en welk dier dan? Als Pieter gevraagd wordt zijn keuze te maken, volgen er twee aparte verhalen, die los van elkaar te volgen zijn omdat de pagina's vanaf daar horizontaal doormidden zijn gesneden. In het bovenste verhaal neemt Pieter struisvogel Piep mee, in het onderste verhaal vogelspin Sandra. Beiden verhalen zijn op een halve pagina afgedrukt en onafhankelijk van elkaar te lezen. De tekst is geschreven op niveau AVI-M4, waarbij iedere korte zin met een hoofdletter op een nieuwe regel begint en geen moeilijk te lezen of te begrijpen woorden of begrippen bevat. De tekst staat in een ruime bladspiegel in kleurige illustraties. Deel uit de nieuwe serie ‘Geknipt voor jou’*, waarin tegelijkertijd nog twee de…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia