Daisy
Nederlands

De billen van Mamoe

Siska Goeminne (auteur), Hilde Steenhaut (verteller)
+1
De billen van Mamoe
×
De billen van Mamoe De billen van Mamoe
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 12397
Speelduur: 0:49
Luisterfragment Aanvragen
De belevenissen van een ca. 8-jarig meisje. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De billen van Mamoe
Auteur
Siska Goeminne
Verteller
Hilde Steenhaut  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
00:49:36
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Besprekingen

Via het perspectief van de ± 8-jarige Lieze maakt de lezer kennis met haar leefomgeving. Vader, moeder (die zwanger is) en oma Mamoe bepalen haar huiselijke omgeving. Op school heeft ze het naar haar zin met meester Dirk die op een speelse avontuurlijke manier de leerstof bijbrengt en de kinderen aanzet tot fantasie en creativiteit. In korte hoofdstukken worden haar belevenissen beschreven, vaak afgesloten met een korte 'handgeschreven' tekst, poëtisch/beschouwend van aard. De naderende dood van oma en de komst van het nieuwe broertje vormen een rode draad. De toon is positief en liefdevol, lay-out en bladspiegel zijn prachtig verzorgd: illustraties in rood-bruin, hier en daar een fotootje. Mooi glad papier. Dit sfeervolle boekje is prima te gebruiken in een gezinssituatie of op school als uitgangspunt over dood en geboorte. Ook voor een gesprekje over vroeger (toen Mamoe jong was) zijn er aanknopingspunten. Om zelf te lezen is een redelijke woordenschat vereist (vanaf ca. 8 jaar).

Over Siska Goeminne

Siska Goeminne (Deinze, 30 oktober 1968) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind begon Goeminne in Olsene met schrijven. Ze droomde ervan om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschenen in het jongerentijdschrift Top. Ze studeerde verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelde. Ze werkte een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en was enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 begon ze als voltijds auteur.

Werk

Goeminne debuteerde als auteur in 2001. Haar eerste boek, Het hoofd van Marieke, is een samenspel tussen woorden en prenten en beeldt de abstracte gedachten van het meisje uit. Haar inspiratie komt uit een gesprek over nadenken, met haar toen zevenjarige dochter Marieke. Intussen schreef Goeminne heel wat bij el…Lees verder op Wikipedia