Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Rennen, jongens!

Selma Noort (auteur)
+1
Rennen, jongens!
×
Rennen, jongens! Rennen, jongens!

Rennen, jongens!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 32506
Banden: 1
Aanvragen
Het jack van Mert is gestolen. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Rennen, jongens!
Auteur
Selma Noort
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 band
Oorspr. uitgever
Zwijsen
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het jack van Mert is gestolen. Mert, zijn vrienden en hun trainer Jan gaan op zoek. Ze gaan naar een kroeg waar gestolen spullen worden verkocht. Als de dief merkt dat de vrienden achter hem aan zitten, gaat hij er vandoor. Deel uit de serie 'Zoeklicht', waarin geen enkel drielettergrepig woord voorkomt, AVI-E3. Vlotte taal, een duidelijke verhaallijn, een overzichtelijke bladspiegel en herkenbare situaties zorgen voor een aantrekkelijk verhaal voor moeilijke lezers in de bovenbouw, maar ook voor kinderen die minder graag lezen. Het verhaal is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukken en gezet in fladderzetsel. De tekst is rijkelijk voorzien van paginagrote zwart-wit-grijze pentekeningen. Kortom, een spannend en heel toegankelijk boek voor bovengenoemde doelgroep. Heraanbieding van het boek, nu met meelees-cd* (ca. 72 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia