Daisy
Nederlands

Lars lust geen boeken

Saskia Hula (auteur), Lieve Thibau (verteller)
+1
Lars lust geen boeken
×
Lars lust geen boeken Lars lust geen boeken
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 19301
Speelduur: 0:41
Luisterfragment Aanvragen
Lars kan goed doelpunten maken en weet wat je moet doen als je in het water valt en een krokodil tegenkomt. Dat zijn de belangrijke dingen in het leven, vindt hij. Maar zijn moeder en zijn juf vinden het veel belangrijker boeken te lezen. Op een dag heeft zijn moeder een schitterend idee: wie Lars kan overhalen om een boek te lezen, wint een lekker etentje.
Onderwerp
Lezen, Boeken
Titel
Lars lust geen boeken
Auteur
Saskia Hula
Verteller
Lieve Thibau  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Lesemuffel
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
0:41
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Stem: Vrouw

Besprekingen

Lars is een ondernemende jongen, die van timmeren, zwemmen en klimmen houdt. Van een ding wordt hij erg moe: lezen. Lezen is toch niet zo belangrijk, want dat kunnen andere mensen al. De moeder van Lars is ten einde raad. Hoe krijgt ze Lars aan het lezen? Ze schrijft een beloning uit voor degene die hem zover krijgt. Allerlei mensen komen boeken brengen. Maar Lars gaat niet lezen, totdat Sofie langs komt. Zal het haar lukken om Lars te laten lezen? Een humoristisch boek over een jongetje dat echt niet van lezen houdt. Het verhaal bestaat uit een aantal korte hoofdstukken. Tot op het laatst blijft de spanning in tact; door de dialogen blijft de vaart in het verhaal. De vele in grootte variërende expressieve en humoristische illustraties in frisse kleuren verlevendigen de tekst. Deel in een serie over Lars*. Vanaf ca. 8 jaar.

Lars lust geen boeken

Lars is goed in doelpunten maken en klimmen. Hij houdt van timmeren en weet zelfs wat je moet doen wanneer je in het water valt en een krokodil tegenkomt. Dat zijn belangrijke dingen in het leven, vindt hij. Zijn moeder en juf houden er echter andere ideeën op na. Zij vinden het vooral belangrijk dat je goed kan lezen. Wanneer Lars' moeder ten einde raad een beloning uitschrijft voor wie Lars aan het lezen krijgt, komen allerlei mensen met boeken aandraven. Niets lijkt hem te motiveren, tot Sofie langskomt en ze zich samen over een aquarium vol visjes ontfermen. Wat niemand had verwacht, gebeurt. Als bij toeval raakt Lars geboeid door een boek over zoetwatervissen.
'Lars lust geen boeken' is een herkenbaar verhaal. Op een humoristische manier sluit het aan bij de leefwereld van achtjarige kinderen. Er werd een groot schreefloos lettertype gebruikt en er is ook voldoende ruimte voorzien tussen de regels. In combinatie met de kleurrijke expressieve illustraties zorgt dat voor een …Lees verder