Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom (auteur)
+1
Mot en de metaalvissers
×
Mot en de metaalvissers Mot en de metaalvissers

Mot en de metaalvissers

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320802
Speelduur: 9:58
Luisterfragment Aanvragen
Mot (11) koopt een magneet en vist een kleine duikboot uit het water, waarna ze in een avontuur belandt en kleurrijke figuren ontmoet.
Titel
Mot en de metaalvissers
Auteur
Sanne Rooseboom
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
9:58
Oorspr. uitgever
Van Goor
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a478445

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

‘Mot en de metaalvissers’ is een jeugdroman over Mot (11 jaar), die tijdens een saaie week uit opstandigheid besluit een magneet te kopen om mee te vissen in het kanaal. Ze vindt daarin een kleine, roestige duikboot, die het begin vormt van een groots avontuur! In de rafelranden van de stad ontmoet ze punk-acrobaten, neemt het op tegen een miljardair en leert ook haar moeder beter kennen. In spannende en meeslepende stil geschreven. Met roestkleurige illustraties. Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is schrijver en journalist. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Mot en de metaalvissers

Het eerste wat Mot opviel toen ze haar hoofd uit het luik stak, was de geur van De Werf. Het rook er warm. Naar warme aarde en planten na een regenbui. En het rook er roestig.” Aan de hand van dat korte fragment kan je de sfeer terugvinden die doorheen het hele verhaal een constante is. Het roestige, wat je frequent kan terugvinden in de verhaallijn, zie je ook letterlijk in het boek. Het is verwerkt in de mooie illustratie op de cover, in de prachtige schutbladen en op versieringen en tekeningen doorheen het hele boek. De auteur slaagt er zo in om een nostalgisch gevoel op te roepen in deze fictieve en geheimzinnige wereld. Er worden veel vraagtekens geplaatst, maar je krijgt constant voldoende informatie aangereikt om geïntrigeerd verder te lezen.Mot – geboortenaam Vlinder – haar moeder hoopte op een nette, fleurige dochter die gek is op mode. Alleen kreeg ze een dochter die houdt van zwart, stoer en metaalvissen. Dus koos Mot voor zichzelf een meer g…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. In die periode was ze onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, auteurs die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek 'Mot en de metaalvissers' stond in 2023 op de shortlist van De Boon, een Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2017)
  • Het Ministerie …Lees verder op Wikipedia