Daisy
Engels

The jungle book

Rudyard Kipling (auteur)
The jungle book
×
The jungle book

The jungle book

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 800067
Speelduur: 4:51
Luisterfragment Aanvragen
Het mensenkind Mowgli wordt in de jungle van India opgevoed door wolven. Aangevuld met verhalen over andere wilde dieren zoals zeerobben, olifanten en een mangoeste.
Titel
The jungle book
Auteur
Rudyard Kipling
Taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 cd
Speelduur
4:51
Aantekening
Stem: Man
Andere talen:

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia