Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het jungleboek

Rudyard Kipling (auteur)
+1
Het jungleboek
×
Het jungleboek Het jungleboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 38313
Banden: 6
Aanvragen
Het kleine mensenkind Mowgli wordt in de jungle van India opgevoed in een wolvenhorde en leert daar de wetten van de wildernis kennen en gehoorzamen.
Titel
Het jungleboek
Auteur
Rudyard Kipling
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The jungle book
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1995
6 banden
Oorspr. uitgever
Facet
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Versie van het eerste van de twee Jungle-boeken, met de overbekende verhalen van Mowgli, het mensenkind, dat in de jungle door de dieren aldaar wordt grootgebracht. In deze druk zijn de tekeningen van de hand van tekenaar Michael Foreman vervangen door sfeervolle zwart-wittekeningen van Dirk Lodewijckx; nieuwe omslagillustratie in kleur. Kleine druk. Een mooi uitgegeven boek dat als een welkome aanwinst beschouwd mag worden. Voor veel jonge en oude lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia