Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De genocidefax

+1
De genocidefax
×
De genocidefax De genocidefax

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 304031
Speelduur: 1:57
Luisterfragment Aanvragen
In dit boek vertelt van Iperen op adembenemende wijze het relaas van een man die machteloos moet toezien hoe een van de wreedste conflicten van de 20e eeuw zich voor zijn ogen ontvouwt. Daarbij houdt ze niet alleen zichzelf een spiegel voor, maar ook de lezer.
Onderwerp
Genocide ; Rwanda
Titel
De genocidefax
Auteur
Roxane Van Iperen 1976-
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
1:57
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man Boekenweekessay 2021, een uitgave ter gelegenheid van de Boekenweek 2021

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Zoals gebruikelijk verschijnt er behalve het Boekenweekgeschenk ook een Boekenweekessay. Tijdens de Boekenweek van 2021 (die plaats zal vinden in maart) zal dat essay van de hand zijn van juriste en schrijfster Roxane van Iperen (1976). Het thema zal zijn: tweestrijd, oftewel innerlijk conflict.

Over Roxane Van Iperen

Roxane van Iperen (Nijmegen, 11 juni 1976) is een Nederlands jurist en auteur.

Leven en werk

Van Iperen woonde in haar jeugd onder andere in het Spaanse Málaga. Daar doorliep zij van 1990 tot 1992 de Engelse middelbare school. Op haar zestiende verhuisde zij naar Sint-Michielsgestel, waar zij in 1995 haar opleiding aan het Gymnasium Beekvliet afrondde. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een beroepsopleiding advocatuur. Vanaf 2001 werkte zij als jurist bij NautaDutilh en in het bedrijfsleven. Sinds 2011 heeft zij een zakelijke adviespraktijk De Pleitschrijver. In 2014 begon zij haar journalistieke loopbaan, als columnist van glossy magazine Jackie. Later werkte zij als freelancer voor onder meer Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, Het Parool, De Morgen, De Correspondent en Follow the Money. Sinds 2015 is zij voorzitter van de Raad van Advies van het SIDN-fonds van de Stichting Internet…Lees verder op Wikipedia