Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Roald Dahl's gruwelijke rijmen

Roald Dahl (auteur), Greet Pernet (verteller)
+1
Roald Dahl's gruwelijke rijmen
×
Roald Dahl's gruwelijke rijmen Roald Dahl's gruwelijke rijmen

Roald Dahl's gruwelijke rijmen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 22454
Speelduur: 0:30
Luisterfragment Aanvragen
Dahl schreef zijn eigen variant op bekende sprookjes als Assepoester, Sneeuwwitje en Roodkapje. Die van hem zijn een stuk angstaanjagender. Assepoesters prins onthooft haar boze stiefzusters en Roodkapje maakt van de wolf een bontjas.
Titel
Roald Dahl's gruwelijke rijmen
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Greet Pernet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roald Dahl's revolting rhymes
Distributeur
Brussel: Luisterpunt,
1 cd
Speelduur
0:30
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Ongewijzigde herdruk van een bundel bewerkingen op rijm van zes bekende sprookjes. In Dahls karikaturale stijl worden de sprookjes niet alleen naar een hedendaagse setting verplaatst, maar is ook de afloop soms totaal anders: Assepoesters prins hakt hoofden af, Jakobs moeder (uit Jakob en de bonestaak) en Goudhaartje worden opgegeten, Sneeuwwitje en de dwergen (ex-jockeys) worden rijk door te gokken met behulp van de toverspiegel, Roodkapje schiet de wolf dood en vervolgens, in het zesde sprookje (De drie biggetjes), het derde biggetje. De vertaling, aangepast aan Nederlandse situaties, is zeer geslaagd en benadert in stijl en woordgebruik zeer dicht het origineel. De paginagrote illustraties in dezelfde karikaturale stijl sluiten daar zeer goed bij aan. Al heeft het boek het formaat van een prentenboek, de inhoud is bestemd voor lezers van 9 tot 90 jaar, die afstand kunnen nemen van de gebruikelijke sprookjesversies.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties