Daisy
Engels

Going solo

Roald Dahl (auteur)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 600432
Speelduur: 5:40
Luisterfragment Aanvragen
Aan de hand van foto's en stukjes uit brieven aan zijn moeder vertelt de schrijver Roald Dahl (1916-1990) over zijn jonge jaren in Afrika en in het begin van de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Going solo
Auteur
Roald Dahl
Taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
5:40
Oorspr. uitgever
Penguin Books
Aantekening
Stem: Man
Andere talen:

Besprekingen

In 'Boy'* beschreef Dahl (1916-1990) zijn jeugd, in dit onafhankelijk te lezen vervolg een selectie uit zijn jaren in Afrika voor Shell en zijn oorlogservaringen als RAF-piloot in Afrika en Griekenland (1938-1941). Zijn RAF-dienst liep af omdat hij na een crash ernstige hoofdpijn hield. Met laconieke humor beschrijft Dahl hoe vijftien Engelse piloten de verdediging van de Engelse marine in Griekenland op zich namen tegen de Duitse overmacht; 45 jaar na dato realiseert Dahl zich hoe deze jongemannen aan een onmogelijke taak begonnen zonder de gevaren te wegen. Voorzien van zwart-witfoto's, twee kaartjes en brieffragmenten. Normale druk. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia