Daisy
Nederlands

Gelijk oversteken

Roald Dahl (auteur)
+1
Gelijk oversteken
×
Gelijk oversteken Gelijk oversteken

Gelijk oversteken

In de reeks:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 301043
Speelduur: 6:01
Luisterfragment Aanvragen
Vier verhalen waarin erotiek lugubere gevolgen heeft.
Titel
Gelijk oversteken
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Switch bitch
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
06:01
Oorspr. uitgever
Muntinga
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a445883

Besprekingen

Vier verhalen die alle de seks tot thema hebben. In twee verhalen raakt de fameuze vrouwenversierder en levensgenieter oom Oswald (over wie Dahl later een roman zou schrijven) na een uitzonderlijk seksueel avontuurtje in een wel erg vreemde situatie. In de twee andere verhalen ruilen twee vrienden van echtgenote zonder dat dezen hier iets van merken, echter met alle gevolgen van dien, en loopt het avontuurtje van een weduwe met een oude jeugdvriend erg tragisch af. Een verrassende bundel met sterke verhalen die uitmunten door het plot. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties