Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De heksen : hoorspel

Roald Dahl (auteur)
+1
De heksen : hoorspel
×
De heksen : hoorspel De heksen : hoorspel

De heksen : hoorspel

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 1840
Speelduur: 1:44
Luisterfragment Aanvragen
De 7-jarige Luke woont bij zijn oma. Zij weet alles over heksen. De jongen komt per ongeluk midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen.
Onderwerp
Heksen
Titel
De heksen : hoorspel
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The witches
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
01:44
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Hoorspelbewerking van het boek* uit 1983. Nadat zijn beide ouders bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, wordt de 7-jarige Luke opgenomen door zijn Noorse grootmoeder, waarna ze samen in Engeland gaan wonen. Daar wonen de gemeenste heksen van de wereld. Heksen zijn overigens gewone vrouwen die men slechts aan kleine details kan herkennen. Grootmoeder is een expert op het gebied van de 'heksuologie' en maakt haar kleinzoon deelgenoot van deze kennis. In Engeland komt hij midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. De stemmen worden sfeervol ingesproken door o.a. Bram Bart, Marloes van den Heuvel, Lucie de Lange, Corrie van der Linden, Christa Lips en Lotte Lohr. In 1990 verfilmd door Nicolas Roeg. Een spannend avontuur voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia