Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De GVR

Roald Dahl (auteur), John Scheerens (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 15025
Speelduur: 4:42
Luisterfragment Aanvragen
De Grote Vriendelijke Reus plukt Sofie uit bed en neemt haar mee. In zijn eigenaardige taaltje vertelt hij haar over de kwaadaardige andere reuzen. Samen bedenken ze een plan, zodat alle kinderen weer rustig kunnen slapen.
Onderwerp
Reuzen
Titel
De GVR
Auteur
Roald Dahl
Verteller
John Scheerens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The BFG
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
04:42
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Midden in de nacht wordt Sofie door een reus meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig wordt ze niet opgegeten, want het is een GVR ( grote vriendelijke reus). Samen krijgen ze de mensetende reuzen te pakken. De GVR heeft een gebrekkig maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen, ook in de vertaling! De reus is ook heel gevoelig en menselijk en daardoor herkenbaar voor kinderen. Een schitterend, origineel boek vol humor, afgewisseld met vele prima erbij passende zwartwittekeningen. Een (voor)leesboek waar veel plezier aan is te beleven (reuzentaal kan leesproblemen geven). Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia