Daisy
Nederlands

De poppenspeler van Lampedusa

Rindert Kromhout (auteur)
+1
De poppenspeler van Lampedusa
×
De poppenspeler van Lampedusa De poppenspeler van Lampedusa

De poppenspeler van Lampedusa

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320813
Speelduur: 4:10
Luisterfragment Aanvragen
Matteo (18 jaar) heeft ambities om filmacteur te worden in het naoorlogse Rome. Ook is hij verliefd op de verleidelijke Davide. Hij heeft geen oog voor de politieke situatie van het naoorlogse Rome.
Titel
De poppenspeler van Lampedusa
Auteur
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
4:10
Oorspr. uitgever
Leopold
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a477862

Besprekingen

'De poppenspeler van Lampedusa' neemt de lezer mee naar het naoorlogse Rome, waar de 18-jarige Matteo acteur wil worden. Hij zoekt aansluiting bij bekende mensen uit de filmwereld en heeft weinig oog voor de politieke situatie, tot hem iets overkomt wat zijn toekomstplannen op losse schroeven zet en duidelijk maakt dat Rome nog lang niet over de oorlog heen is. Ook worstelt hij met zijn homoseksuele gevoelens voor Davide. Rindert Kromhout (Rotterdam, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver, vertaler en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Lijst, de Gouden Penseel en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In prettige stijl geschreven en geschikt voor een breed publiek van zowel volwassenen als young adults.

De poppenspeler van Lampedusa

Matteo is een Italiaanse tiener die droomt om een beroemde acteur te worden. Hij heeft al zijn vrienden in het filmmilieu, heeft al wat connecties en zijn talent blijft niet onopgemerkt. Maar dan verschuift zijn focus naar Davide, een knappe, innemende jongeman met veel charmes. Al snel worden ze beste vrienden, boezemvrienden, maar Davide wil meer; hij is stapelverliefd op Matteo. Wanneer Davide dat uit naar Matteo toe, geraakt die danig in de war en weet hij even niet wat hij moet denken en maakt hij heel wat wandelingen door Rome om zijn gedachten te ordenen. Het is op één van zijn rondes dat hij geraakt wordt door het lot van de vele kinderen die in armoede moeten leven. Meer en meer geraakt Matteo ervan overtuigd dat daar zijn levensdoel ligt en dat hij Davide moet laten gaan ook al verliest hij daar zijn zielsverwant mee.  Een krachtig boek waarin heel wat thema's in verwerkt zitten waar tieners mee te maken krijgen. Het is de periode waarin ze moeten kieze…Lees verder

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. …Lees verder op Wikipedia