Daisy
Nederlands

Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde

Paul Verrept (auteur)
+1
Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde
×
Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde

Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 27482
Speelduur: 0:56
Luisterfragment Aanvragen
Konijn en Egel zijn dikke vrienden, maar allebei anders. Konijn piekert en denkt veel na, Egel begrijpt dat niet altijd, maar hij denkt graag mee.
Titel
Konijn & Egel : er komt geen einde aan het einde
Auteur
Paul Verrept  (inlezer)
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Konijn en Egel
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
0:56
Oorspr. uitgever
De Eenhoorn
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Besprekingen

Ter ere van het 25-jarige auteurschap van Paul Verrept verschijnt deze rijkelijk geïllustreerde verhalenbundel, waarin de innige vriendschap tussen Konijn en Egel centraal staat. De ondertitel ‘Er komt geen einde aan het einde’ indachtig, verzamelt de auteur veertien verhalen met licht filosofische ondertoon. Konijn en Egel denken o.a. na over identiteit, het wezen van hun vriendschap, de toekomst en de dood. Hoewel de verhalen inhoudelijk sterk uitgewerkt zijn, eindigen ze vaak nogal plots en missen ze een geslaagde pointe. Net als in eerder werk herbergen Verrepts schijnbaar eenvoudige zinnen een diepere betekenis. De humoristische toon en heldere, beeldrijke taal garanderen een evenwicht tussen vorm en inhoud. Nils Pieters overtuigt met kleurrijke, gedetailleerde prenten, in een gemengde techniek. Op humoristische wijze verbeeldt hij de thematiek uit de verhalen op een verrassend speels-naïeve wijze in een uitbundig kleurenpallet. De korte verhaaltjes lenen zich tot voorlezen vanaf…Lees verder

Konijn & Egel

'Konijn is een prima kerel. Maar soms is hij een beetje somber.’ Konijn denkt na over het leven, hij filosofeert, maar raakt vaak vast te zitten in het kluwen van zijn gedachten. Egel is zijn vriend. Hij wordt vaak in verwarring gebracht door de vreemde vragen die zijn vriend stelt, maar blijft een luisterend oor bieden. ‘Ik blijf in de buurt, dacht Egel.’ Omgekeerd kan Konijn er ook voor Egel zijn. Wanneer deze laatste zich in paniek afvraagt wat we met later moeten doen, weet Konijn Egel te kalmeren waardoor deze zelf tot inzichten komt. ‘Zo werd het later. En toch bleef het nu.’Konijn gaat door een duistere periode en besluit dat er iets moet gebeuren, dat hij verder moet. Hij gaat op reis. Paul Verrept maakt handig gebruik van metaforen om een gemoedstoestand weer te geven. Zo regent het aan het begin van de reis. Het gaat steeds harder onweren en Konijn verlangt naar zijn behaaglijke hol. Hij blijft echter luid zingen tot plots het onweer ophoudt. Hij heeft …Lees verder

Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia