Braille
Nederlands

De sprookjessprokkelaar vertelt ...

Paul Van Loon (auteur), Laurentien (auteur)
+1
De sprookjessprokkelaar vertelt ...
×
De sprookjessprokkelaar vertelt ... De sprookjessprokkelaar vertelt ...

De sprookjessprokkelaar vertelt ...

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 44629
Banden: 6
Aanvragen
De sprookjes in dit boek spelen niet lang geleden, in een land hier ver vandaan, maar juist in de toekomst.
Titel
De sprookjessprokkelaar vertelt ...
Auteur
Paul Van Loon 1955- Laurentien (prinses van Nederland)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
6 banden
Oorspr. uitgever
Leopold
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Besprekingen

Sprookjes spelen altijd in het verleden, met de magische beginzin: ‘Er was eens…’, maar de sprookjes in deze bundel spelen in de toekomst. Ze beginnen dan ook met ‘Ooit is er…’. Lavendel gaat bij haar oma langs, die in het ‘vergeethuis’ woont, en hoort het verhaal over het laatste zaadje (op dat moment is er geen sprake meer van natuur). Dat zaadje is in het bezit van een heks, die Lavendel allerlei opdrachten laat uitvoeren voor zij dat zaadje krijgt. Verder zijn er verhalen over een keizer die denkt onoverwinnelijk te zijn, over een tweeling van de koning die hun vader moeten opvolgen, maar daar ruzie over krijgen, en over de tijd waarin alles geregeerd wordt door robots en boeken niet meer bestaan. De meeste sprookjes zijn nogal moralistisch, in ieder geval heeft elk sprookje een wijze les. De invalshoek om sprookjes in de toekomst te laten spelen is aardig, maar de sprookjes zelf komen soms enigszins gekunsteld over qua structuur. De weinig esthetische illustraties refereren aan d…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia