Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rode prinses

Paul Biegel (auteur)
+1
De rode prinses
×
De rode prinses De rode prinses

De rode prinses

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 18835
Speelduur: 3:05
Luisterfragment Aanvragen
De Rode Prinses heeft tot haar twaalfde jaar opgesloten gezeten in het paleis. Tijdens een feestelijke rijtoer wordt ze aan het volk vertoond, maar dan verschijnen er woeste rovers die haar ontvoeren. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Rovers
Titel
De rode prinses
Auteur
Paul Biegel
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
3:05:39
Oorspr. uitgever
Rubinstein

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door toneel-, film-, televisie- en stemactrice en scenarioschrijfster Isa Hoes. De 12-jarige Rode Prinses wordt ontvoerd door drie gemene rovers als zij voor de eerste keer buiten het paleis, in 'de Rest van de Wereld', komt. Ze vindt de ontvoering helemaal niet eng, geniet er zelfs van. Van het volk heeft niemand ooit de Rode Prinses gezien, en men gaat denken dat ze niet echt bestaat, dat het een truc van de koning is om zo (los)geld van de bevolking te krijgen. Intussen beleeft de Rode Prinses het ene avontuur na het andere. Een spannend, sprookjesachtig verhaal, met veel humor, die soms wel over de hoofden van de kinderen heen gaat. Een fijn verhaal, in typische Biegelstijl. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel (1988) en een Zilveren Penseel (1988). Vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het dagblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de AvrobodeLees verder op Wikipedia