Daisy
Nederlands

Marsepeinen vingers

Öznur Karaca (auteur), Hilde Lammertyn (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 25997
Speelduur: 9:25
Luisterfragment Aanvragen
Een Turkse vrouw die voorbestemd is voor grootse dingen blijft zich echter neerleggen bij het gedrag van haar gewelddadige man.
Titel
Marsepeinen vingers
Auteur
Öznur Karaca
Verteller
Hilde Lammertyn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
9:25
Oorspr. uitgever
Polis
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Dit indringende, spannende familie-epos dat vier generaties beslaat, wordt grotendeels verteld door de ogen van Servi, een jonge Turkse vrouw die met haar man Hüseyin naar België emigreert. Van haar vaders vriend, de filosoof Said Nursi, heeft ze een grootse toekomstdroom meegekregen. Ze zijn genoodzaakt in te trekken in het huis waar haar schoonmoeder Zahide en nog enkele familieleden wonen. Zahide misbruikt haar als huissloof, Servi mag niet gaan studeren, terwijl haar man in Oost-Berlijn werkt en maandenlang van huis weg is. Hüseyin ontpopt zich als een gewelddadige man, voor wie ook hun vier kinderen sidderen. Servi geeft haar toekomstdroom op. Wanneer haar dochters oud genoeg zijn, ontvluchten ze het ouderlijk huis ondanks doodsbedreigingen van hun vader. De enige zoon komt om bij een dubieus verkeersongeluk. Eén dochter wordt langzaam psychotisch, gelooft dat alles beter zal worden als ze haar vingers zou afhakken, verminkt zichzelf. Na 'vijftig jaar gevangenschap' wil Servi nog…Lees verder

Over Öznur Karaca

Öznur Karaca (Gent, 1977) is een Vlaamse comédienne van Turkse origine.

In 2004 haalde ze de halve finale van de Culture Comedy Award en in 2006 speelde ze de finale van het Deltion Cabaret Festival

In 2008 deed ze voor het eerst avondvullende try-outs voor haar onewomanshow Bleek.

Radio en televisie

Öznur was al te horen in verschillende programma's op VRT-radio. Op televisie kwam ze o.a. aan bod in een reportage van Netwerk.

Karaca was te zien in de tweede reeks van de Comedy Casino Cup, waarin ze na goede kritieken van de jury als enige vrouw naar de halve finale mocht.