Daisy
Nederlands

Met opa op expeditie

Per Olov Enquist (auteur), Hilde Steenhaut (verteller)
+1
Met opa op expeditie
×
Met opa op expeditie Met opa op expeditie
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 13448
Speelduur: 2:44
Luisterfragment Aanvragen
Opa gaat met zijn vier kleinkinderen op expeditie naar de berg met de drie grotten. Ze maken een spannende tocht, totdat opa zijn been breekt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Expedities, Grootouders
Titel
Met opa op expeditie
Auteur
Per Olov Enquist
Verteller
Hilde Steenhaut  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
De Tre Grottornas Berg
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
02:44:47
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Besprekingen

De 6-jarige Mina is bang voor krokodillen. Opa weet daar wel een oplossing voor en gaat met haar en zijn drie andere kleinkinderen op expeditie naar de berg met de drie grotten. De ouders van de kinderen mogen het niet weten want die zouden zich maar zorgen maken. Tijdens de expeditie vinden ze een wolvenwelpje, redden haar leven en jagen per ongeluk jagers weg bij het hol van een slapende beer. Wanneer opa zijn been breekt, redt kleindochter Ia iedereen door terug te lopen en de reddingsbrigade te bellen. Boeiend verteld verhaal van een schrijver die het gewend is om volwassen beschrijvingen te schrijven. De schrijver kiest partij voor de kinderen die de helden van het boek worden. Hij cijfert zichzelf en de andere volwassenen weg. Dat het einde daarbij nogal wensvervullend is, doet niets af aan de kracht van dit levendige verhaal. Het verhaal is verdeeld in zeven hoofdstukken die vooraf worden gegaan door een zwart-witillustratie. Op het omslag van het verzorgd uitgegeven boek is op…Lees verder

Over Per Olov Enquist

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Per Olov Enquist (Hjoggböle, 23 september 1934 - Vaxholm, 25 april 2020) was een Zweeds schrijver. Hij is bekend wegens zijn historische romans; met name Het bezoek van de lijfarts (1999) waarmee hij internationale erkenning kreeg.

Enquist studeerde geschiedenis van de literatuur aan de Universiteit van Uppsala en werkte als literatuurcriticus bij Svenska Dagbladet en Expressen. Door zijn werk werd hij een invloedrijk figuur in de wereld van de Zweedse literatuur. Hij was in 1973 gasthoogleraar aan de universiteit van Californië. Sinds 1977 wijdde hij zich geheel aan zijn schrijverschap.

Bibliografie

  • De vijfde winter van de magnetiseur (1964)
  • Het record (1971); vertaling 1973 door J. Bernlef; op basis hiervan herziene vertaling door Cora Polet, 2006, Ambo/Anthos
  • De uittocht der muzikanten (1978)
  • Kapitein Nemo's bibliotheek (1991) (zie ook Ka…Lees verder op Wikipedia

Suggesties