Daisy
Nederlands

Weggemaaid

Norah McClintock (auteur)
+1
Weggemaaid
×
Weggemaaid Weggemaaid
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 302377
Speelduur: 5:46
Luisterfragment Aanvragen
Sinds de plotselinge dood van zijn alleenstaande moeder woont de 15-jarige Mike bij zijn jonge oom Billy; hij beseft dat Billy meer weet over haar dood.
Titel
Weggemaaid
Auteur
Norah McClintock
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hit and run
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
05:46
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a406539

Besprekingen

Nieuwe serie detectives van de Canadese auteur, die in het Nederlandse taalgebied bekend werd met haar 5-delige serie over de intelligente Cloe en haar stiefvader, politiechef Levesque. In deze nieuwe serie staan de 15-jarige Mike McGill en zijn geschiedenisleraar, de ex-politieagent Riel, centraal. Mike's alleenstaande moeder is een paar jaar geleden onder verdachte omstandigheden verongelukt. Mike woont sindsdien bij zijn jonge oom Billy, die weinig terechtbrengt van zijn opvoedende taak. Als ook Billy overlijdt, probeert Mike met hulp van Riel de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende detective met een zorgvuldig uitgewerkte plot. Voor Nederlandse lezers kan het Vlaams getinte karakter van de vertaling een hindernis vormen (Canadese agenten die aangeduid worden als ‘flikken’ bijvoorbeeld). Vanaf ca. 13 jaar.

Weggemaaid

Het is nu vijf jaar geleden dat Mikes moeder omkwam bij een aanrijding met vluchtmisdrijf. De dader is nog steeds niet gevonden. Mike woont nu bij zijn oom Billy. Billy is slechts tien jaar ouder dan Mike en heeft meer zin om te feesten dan om Mike op het rechte pad te houden. Billy bedoelt het allemaal wel goed, maar heeft al moeite genoeg met zichzelf. Gelukkig kan Mike wel rekenen op Riel, de nieuwe geschiedenisleraar, die in een vorig leven de politieagent was die het onderzoek leidde naar het ongeval waarbij Mikes moeder om het leven kwam. Vanuit onverwachte hoek duiken er plots een aantal elementen op die nieuw licht werpen op de dood van Mikes moeder. Samen met Riel gaat Mike op onderzoek uit. Ze stuiten op heel wat aanwijzingen die laten vermoeden dat het geen ongeluk was en maken slapende honden wakker. Gelukkig voor Mike komt Riel net op tijd, want anders had het ook voor hem slecht kunnen aflopen. ‘Weggemaaid’ is het pilootverhaal van een nieuwe reeks, met in de hoofdrollen…Lees verder

Over Norah McClintock

Norah McClintock (Pointe-Claire, 11 maart 1952 - 6 februari 2017) was een Canadees schrijver van kinderboeken.

Werk

Norah McClintock werd in Canada tot de grote misdaadauteurs gerekend. Voor haar boeken won ze vier keer de Arthur Ellis-prijs voor beste misdaadboek voor jeugd. Eigenlijk was ze freelance redacteur, maar ondanks haar werk slaagde ze er in bijna jaarlijks een boek te schrijven.

Bekroningen

  • 1998: Arthur Ellis-prijs voor Het lijk in de kelder
  • 1999: Arthur Ellis-prijs voor Sins of the father
  • 2002: Arthur Ellis-prijs voor Doodsbang
  • 2003: Arthur Ellis-prijs voor Break en Enter

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia