Daisy
Engels

The ocean at the end of the lane

Neil Gaiman (auteur)
+1
The ocean at the end of the lane
×
The ocean at the end of the lane The ocean at the end of the lane

The ocean at the end of the lane

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 600398
Speelduur: 5:19
Luisterfragment Aanvragen
Wanneer een man van middelbare leeftijd het huis van zijn jeugdvriendinnetje terugvindt, herinnert hij zich de omstandigheden rond haar verdwijning destijds.
Titel
The ocean at the end of the lane
Auteur
Neil Gaiman
Taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
5:19
Oorspr. uitgever
Headline
Aantekening
Stem: Man
Andere talen:

Besprekingen

Een man van 47 bezoekt zijn geboortedorp voor een uitvaart. Als afleiding gaat hij op zoek naar waar een vriendinnetje van vroeger, Lettie Hempstock, woonde. Daar wonen haar moeder en oma nog. Dan herinnert hij zich hoe Lettie uit zijn leven verdween: na een vreemde zelfmoord was er een opening naar gene zijde ontstaan, en Lettie laat hem daar iets van zien, maar tegen de afspraak in laat hij Lettie's hand los, wat hem kwetsbaar maakt voor wat daar woont. De volgende dag al meldt een monster zich als kindermeisje, vermomd als mooie meid die zich bij iedereen geliefd maakt, behalve bij de verteller. De Hempstocks helpen bij de vernietiging van deze Ursula, maar tegen een hoge prijs. Lettie offert zich op. Het raadsel is of de man, ooit een fantasievol eenzaam jongetje, zich al deze dramatische gebeurtenissen correct herinnert, of was Ursula gewoon weggestuurd omdat ze het met zijn vader deed. Melancholieke, sprookjesachtige vertelling in de Engelse traditie, door een erkend grootmeeste…Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk ein…Lees verder op Wikipedia