Daisy
Nederlands

Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen

Nadja Van Sever (auteur), Marina Stockx (verteller)
+1
Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen
×
Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen

Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 22734
Speelduur: 3:53
Luisterfragment Aanvragen
Zeven verhalen over bijzondere dieren, zoals een koe die graag een paard wil zijn en een varkentje dat niet in de modder durft. Gebaseerd op krantenberichten.
Titel
Het gelaarsde varkentje en andere dierenverhalen
Auteur
Nadja Van Sever
Verteller
Marina Stockx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
3:53
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Bundel met zeven verhalen waarin telkens een ander dier dat iets afwijkends of bijzonders heeft centraal staat: een varken met smetvrees, een koe die een paard wil zijn of een schaap dat niet geschoren wil worden. Nadja van Sever, die eerder in 'De magische pen'* het onderwerp dyslexie op humoristische en toegankelijke wijze aankaartte, lijkt haar kinderlijke vertelstem een beetje kwijt in deze bundel. De verteltoon is volwassener en de tijdsspanne – zonder actie of spanning – te lang. Sommige verhalen bevatten onaangekondigde tijdssprongen, die te moeilijk zijn voor een jonge lezer en er blijven over het algemeen te veel vragen onduidelijk. Waar komt papa Vos bijvoorbeeld opeens weer vandaan en waar is hij al die tijd geweest? Jammer ook zijn de wat flauwe woordgrapjes als ‘we gaan dit varkentje wel eens even wassen’, hoewel kinderen ze wellicht wel leuk vinden. De beschrijvingen van ruimte en sfeer zijn mooi getroffen en leuk is dat de verhalen gebaseerd zijn op echte krantenbericht…Lees verder

Over Nadja Van Sever

Nadja Van Sever (Tervuren, 6 maart 1965) is een Belgische schrijver van jeugdboeken. Van Sever is onderwijzeres in de Gemeentelijke Basisschool van Tervuren. Ze geeft ook lezingen op maat voor kinderen.

Haar eerste boek, De magische pen, heeft ze samen met alle leerlingen van de school gemaakt. Het is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject. Door het voorlezen aan kinderen merkt ze wat hen boeit en het zorgt ervoor dat haar boeken aanleunen bij de leefwereld van de jeugd. Ze schrijft steeds boeken rond maatschappelijke thema's zoals leerstoornissen, discriminatie of over de vluchtelingenproblematiek.

Bibliografie

  • 2013 - De magische pen
  • 2015 - Het gelaarsde varkentje
  • 2016 - Een koekje van eigen deeg
  • 2017 - Fien is een vijfhoekje
  • 2018 - Weg met de juf
  • 2019 - Samen op de vlucht
  • 2020 - Het ge…Lees verder op Wikipedia