Daisy
Nederlands

Saïdjah en Adinda

Multatuli (auteur), Herman Kakebeeke (bewerker), Martijn Dentant (verteller)
+1
Saïdjah en Adinda
×
Saïdjah en Adinda Saïdjah en Adinda

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 31600
Speelduur: 0:32
Luisterfragment Aanvragen
In de 19e eeuw zijn de Nederlanders de baas in Indië. De vader van Saïdjah is een arme boer. Als hij zijn buffels kwijtraakt aan de Nederlanders, verlaat Saïdjah zijn dorp en zijn geliefde Adinda.
Titel
Saïdjah en Adinda / Multatuli ; bew. door Kakebeeke, Herman
Auteur
Multatuli
Bewerker
Herman Kakebeeke
Verteller
Martijn Dentant  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 19967 | Andere uitgaven
1 cd
Speelduur
0:32
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Over Multatuli

Eduard Douwes Dekker (Amsterdam, 2 maart 1820 – Ingelheim am Rhein, 19 februari 1887) was een Nederlandse auteur en bestuursambtenaar die vooral bekend is geworden vanwege zijn roman Max Havelaar, of De koffij-veilingen der Nederlandsche Handel-Maatschappij, die in 1860 verscheen onder het pseudoniem Multatuli (Latijn voor 'ik heb veel (leed) gedragen'). Hij schreef ook toneelstukken, pamfletten - soms in briefvorm - en aforismen.

Douwes Dekker groeide op in Amsterdam. Hij trok in 1838 met zijn vader naar Batavia in Nederlands-Indië (thans Jakarta in Indonesië). Daar verwierf hij in 1839 een baan als ambtenaar. Hij zag er de vele wantoestanden onder verantwoordelijkheid van het Nederlandse koloniale bewind.

Zijn debuutroman, de kaderroman Max Havelaar, hekelt op basis van zijn eigen ervaringen de behandeling van de plaatselijke bevolking door Nederlandse en Nederlands-Indische bestuurders. De van 1862 tot 1877 verschenen zeven bundels met 1…Lees verder op Wikipedia