Daisy
Nederlands

Tot iemand eindelijk : gedichten

Moya De Feyter (auteur), Ellen Vermorgen (verteller)
+1
Tot iemand eindelijk : gedichten
×
Tot iemand eindelijk : gedichten Tot iemand eindelijk : gedichten

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 26880
Speelduur: 1:18
Luisterfragment Aanvragen
Een dichtbundel van een niet alledaags dichter. Moya de Feyter zweeft met flair tussen de grenzen van waan en werkelijkheid, kroniek en sprookje, wreedheid en verlangen.
Titel
Tot iemand eindelijk : gedichten
Auteur
Moya De Feyter
Verteller
Ellen Vermorgen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
1:18
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Vrijdag
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

De Vlaamse Moya De Feyter (1993) schrijft theaterteksten, proza en poëzie. Ze is finaliste en winnares van diverse poëziewedstrijden. Haar gedichten zijn melancholiek en schemerig. Slangen, eekhoorns, oksels en mensen zonder ledematen nemen een bijzondere plek in. Het enige dat ze inmiddels van het leven begrepen heeft, is 'dat het niet geruststelt'. Want 'Je kunt in een bad blijven zitten tot alles zacht wordt, dan nog verdwijn je niet'. Het liefst wil ze dat haar vader tijgerbalsem op haar borst smeert, maar 'zoiets kan je nu niet meer vragen, toch?' Alles lijkt tevergeefs in haar gedichten; toch zijn er dingen die we van haar niet mogen vergeten; alsof ze vecht tegen nihilisme. Bijvoorbeeld de anekdotische impressies van een reis door Thailand in 'you go I go': een gedicht van doorlopende zinnen (die haar proza-achtergrond verraden), prachtig eindigend met 'Toen alle lentes stierven, bleef er van ons niets over dan de verdrietige warmte na een mooi gedicht'. De Feyter observeert en…Lees verder

Over Moya De Feyter

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Moya De Feyter (1993) is een Belgisch schrijfster en dichter.

De Feyter studeerde theaterwetenschappen. Ze publiceerde in de tijdschriften Deus Ex Machina en Op Ruwe Planken en brengt haar teksten ook op de planken, onder meer met het alter ego Ambrosia, een literaire lichtekooi in het poëziebordeel. In 2018 debuteerde ze met de bundel Tot iemand eindelijk. In 2019 verscheen haar prozagedicht Massastrandingen. In 2022 verscheen de bundel Een heel dun laagje.

Lees verder op Wikipedia