Daisy
Nederlands

Een heel dun laagje

Moya De Feyter (auteur)
+1
Een heel dun laagje
×
Een heel dun laagje Een heel dun laagje

Een heel dun laagje

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 30743
Speelduur: 4:16
Luisterfragment Aanvragen
Een poëtisch, filosofisch en persoonlijk onderzoek naar licht in al zijn vormen: als natuurlijk verschijnsel, als ritueel kompas, als tegenhanger van duisternis, als icoon van geluk, als deeltje, als golf.
Onderwerp
Licht
Titel
Een heel dun laagje
Auteur
Moya De Feyter  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
4:16
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Vrijdag
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Moya De Feyter

BOEKENBAL

Drie jaar geleden kondigde klimaatdichter Moya De Feyter de ondergang aan in haar bekroonde bundel 'Massastrandingen'. Haar prozadebuut 'Een heel dun laagje' onderstreept opnieuw de kritieke toestand van de aarde: lichtvervuiling tast het bioritme van dieren aan, de zon zal ooit uitdoven. In die afbrokkelende wereld probeert de auteur het licht te vinden, als wetenschappelijk fenomeen en bron van geluk. Haar zoektocht krijgt de vorm van honderden korte tekstjes over de dood van haar grootmoeder, haar geliefde kleur, de atmosfeer, de chaostheorie, mythes en religie. Is licht eigenlijk wel goedaardig, vraagt ze zich af. In elke tekst resoneert de angst om te leven in een wereld die naar de knoppen gaat. 'Een heel dun laagje' is haar bezwering.

De Feyter serveert heldere teksten in een fraaie, beeldende taal. Mensen vloeken, landschappen komen in opstand en kleuren beven. Her en der schuurt de auteur tegen het cliché aan, elders worden haar zinnen nog ongrijpbaarder dan …Lees verder

‘Een heel dun laagje’ is een poëtische en verhalende beschouwing op licht, wat het betekent voor auteur Moya De Feyter, voor wetenschappers en denkers door de eeuwen heen, en voor de wereld als geheel. Aspecten van licht als representatie van geluk, maar ook als natuurkundig verschijnsel komen aan bod. 'Een heel dun laagje' zal met name een literaire lezersgroep aanspreken. Moya De Feyter (1993) is auteur en dichter.

Over Moya De Feyter

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Moya De Feyter (1993) is een Belgisch schrijfster en dichter.

De Feyter studeerde theaterwetenschappen. Ze publiceerde in de tijdschriften Deus Ex Machina en Op Ruwe Planken en brengt haar teksten ook op de planken, onder meer met het alter ego Ambrosia, een literaire lichtekooi in het poëziebordeel. In 2018 debuteerde ze met de bundel Tot iemand eindelijk. In 2019 verscheen haar prozagedicht Massastrandingen. In 2022 verscheen de bundel Een heel dun laagje.

Lees verder op Wikipedia