Daisy
Nederlands

Hylas en het oog van de valk

Michelle Paver (auteur), Carla Hazewindus (vertaler)
+1
Hylas en het oog van de valk
×
Hylas en het oog van de valk Hylas en het oog van de valk

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 310900
Speelduur: 7:19
Luisterfragment Aanvragen
Hylas (ca. 14) gaat op het eiland Keftioe op zoek naar zijn vriendin Pirra en de leeuwenwelp Heibel. Hij hoopt dat ze de enorme vloedgolf en de pest die op het eiland heerst hebben overleefd.
Titel
Hylas en het oog van de valk
Auteur
Michelle Paver
Vertaler
Carla Hazewindus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eye of the falcon
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2014
1 cd
Speelduur
07:19
Oorspr. uitgever
Moon
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a440925

Besprekingen

De serie 'Tijden van goden en gevechten' speelt in een land aan de Middellandse zee, in het Bronzen Tijdperk. In dit derde deel* is Hylas (bijna 14) op het eiland Keftioe op zoek naar zijn reisgenote Pirra en de leeuwenwelp Heibel. Het eiland is bijna geheel verwoest door een vloedgolf en wordt geteisterd door de pest. Heibel heeft de ramp overleefd; dat maakt Hylas nog vastbeslotener om ook Pirra op te sporen. Opnieuw moet Hylas veel gevaren trotseren. Het spannende verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, onder meer vanuit een jonge valk. Doordat op een organische manier de voorgeschiedenis in de tekst wordt toegelicht, is het niet strikt noodzakelijk (maar wel leuker) om de voorafgaande delen te lezen. Er zijn nog twee delen aangekondigd, waarin Hylas de zoektocht naar zijn vermiste zusje voortzet. Achter in het boek licht de auteur de verhalen toe. De Britse auteur is bekend van de serie 'Torak en wolf'; daarin spelen magische krachten ook een belangrijke rol. Vanaf …Lees verder

Hylas en het oog van de valk

Hylas, een jonge Griekse geitenhoeder die leeft in het bronzen tijdperk, is het hoofdpersonage in Michelle Pavers gelijknamige reeks. Zijn zoektocht die in deel één ('Hylas en de roep van de dolfijn') startte als een queeste naar zijn zusje Issi, gaat nog steeds verder in dit nieuwe, derde deel. Het lijkt erop dat Hylas eenzamer dan ooit in de wereld staat. Issi is nog steeds niet terecht en in het vorige deel ('Hylas en de schaduw van de leeuwin') raakte hij bovendien gescheiden van zijn lotgenote Pirra en van de leeuwenwelp Heibel. Na de vulkaanuitbarstingen bij de kopermijnen van Thalakrea zette Hylas hen op een schip naar Keftioe (Kreta) zodat ze zouden ontsnappen aan het verschrikkelijke natuurgeweld. Hierdoor zet hij echter hun vriendschap op het spel want het laatste wat Pirra wil, is terugkeren naar haar thuisland waar haar als dochter van de hogepriesteres een leven vol verplichtingen en beperkingen wacht.
In dit nieuwe deel belandt ook Hylas op Keftioe en hij komt tot …Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);Lees verder op Wikipedia