Daisy
Nederlands

Het geheim van Rosie en Moussa

Michael De Cock (auteur), Lieve Thibau (verteller)
+1
Het geheim van Rosie en Moussa
×
Het geheim van Rosie en Moussa Het geheim van Rosie en Moussa
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 23133
Speelduur: 0:59
Luisterfragment Aanvragen
Moussa bekent in een briefje dat hij verliefd is op Rosie. Maar Rosie gelooft niet zo in verliefdheid, als ze ziet dat haar ouders niet meer met elkaar praten.
Titel
Het geheim van Rosie en Moussa
Auteur
Michael De Cock
Verteller
Lieve Thibau  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
0:59
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
De volledige reeks is verfilmd als Rosie & Moussa / Dorothée Van Den Berghe (2018) Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Rosie en Moussa repeteren met de klas voor een toneelvoorstelling. Moussa bekent in een briefje dat hij verliefd is op Rosie. Rosie gelooft niet zo in verliefdheid als ze ziet dat haar ouders niet meer met elkaar praten. Ze houdt van allebei en wil dat ze weer contact hebben. Toch voelt ook Rosie vlinders in de buik, maar hun verliefdheid houden ze geheim. Rosie en Moussa waren in de drie vorige boeken over dit duo al vrienden, nu voelen ze zich ook tot elkaar aangetrokken. Rosie is vooral sterk begaan met de moeilijke relatie tussen haar ouders. In de vorige boeken zat Rosies vader in de gevangenis. Hier leren we hem kennen als een handige vader die meehelpt bij de voorbereiding van het toneelstuk. De kinderlijke gevoelens en reacties zijn raak geobserveerd en gevat in een vlot lezende tekst. De tekeningen met pen, ingekleurd met grijze vlekken, zijn speels en licht karikaturaal. Op het einde vervangen ze zelfs de tekst. Een charmant en herkenbaar verhaal over twee verliefde stadskin…Lees verder

Het geheim van Rosie en Moussa

In dit vierde boek al over de vrienden Rosie en Moussa komen we meteen in het midden van de actie terecht: het schooltoneel. In de eerste paar hoofdstukken worden we als lezer op de hoogte gebracht van het nieuwste reilen en zeilen van deze twee kinderen. Al snel wordt het duidelijk waarover het geheim van de titel gaat: Moussa voelt meer dan vriendschap voor Rosie. Maar Rosie heeft nog iets anders aan haar hoofd: papa is terug! In de vorige boeken kwamen we te weten dat de papa van Rosie in de gevangenis zit en dat haar moeder ondertussen een nieuwe vriend heeft. Dat is heel wat om mee om te gaan voor zo'n jong meisje, maar gelukkig was en is er Moussa, haar vriend door dik en dun. En ook Moussa's gezin heeft zijn problemen gekend.
Ook dit keer tekende Judith Vanistendael present voor de illustraties van het boek, ze krijgt een iets belangrijkere 'rol' in dit boek. Het verhaal eindigt namelijk op een prachtige manier met een aantal paginavullende illustraties. Je zou graag verd…Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Lees verder op Wikipedia