Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Waterkoorts

Mary Heylema (auteur)
+1
Waterkoorts
×
Waterkoorts Waterkoorts
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 24610
Speelduur: 2:05
Luisterfragment Aanvragen
Tijn en zijn vriend Elton gaan samen op zwemles. Elton is stoer en mag al gauw naar het volgende badje. Maar Tijn vindt zwemmen best moeilijk. Zal het ooit lukken?
Onderwerp
Zwemmen
Titel
Waterkoorts
Auteur
Mary Heylema
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
2:05
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Tijn mag op zwemles. Samen met zijn beste vriend Elton. Elton is stoer en mag al gauw naar het volgende badje. Maar Tijn vindt zwemmen best moeilijk. Hij wil alles zo goed mogelijk doen. En dat lukt niet altijd. En juf Pien is zo streng. Zal het ooit lukken? Gelukkig begrijpt opa hem. En dan onverwachts gebeurt er iets, waardoor Tijn een echte held wordt! Een heerlijk voorleesboek over twee vriendjes die op zwemles gaan. Onder water met je hoofd, ringen opduiken, naar een volgend badje, schoolslag oefenen: hele herkenbare dingen voor kinderen op zwemles. De schrijfster heeft twee totaal verschillende jongens beschreven, die dikke vrienden zijn. Ze komen er allebei op hun eigen manier. De schrijfstijl is aantrekkelijk. De zinnen zijn kort en de hoofdstukken overzichtelijk met veel dialogen. De kleine zwart-witillustraties geven het geheel een speels accent. Een avontuurlijk voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, eventueel zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Waterkoorts

Tijn is een jongen die wil leren zwemmen. Hij wil les volgen met zijn dikke vriend Elton om samen held te kunnen worden. Maar zwemmen is lastiger dan hij dacht en het is best eng om in het water te springen. Bovendien is niet elke juf even lief, vindt hij. Zelfs Elton is niet meer lief, want die noemt hem 'watje'. Tijn wordt wel bevriend met Kiki, een meisje van de zwemles. Met haar kan hij goed babbelen en gek doen. Helaas mogen Elton en Kiki naar een hoger klasje en moet hij achterblijven. Hij heeft geen zin meer om te zwemmen. Dan ziet hij een jongen die vreemd voor de parkvijver staat te drentelen. Tijn brengt eerst de jongen in veiligheid en springt dan in de ijskoude vijver om de knuffel van de jongen te halen. Zo komt zijn droom toch nog uit en wordt hij dan toch nog een held!

Een boekje dat aangeeft dat leren zwemmen niet altijd bij iedereen vanzelf gaat. Het diepe water kan voor angst zorgen en ook je zwemdromen zijn soms niet realistisch. Dit verhaal kan moeili…Lees verder