Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Dikke Bertha-bom

Mark Tijsmans (auteur), Lieve Raymaekers (verteller)
+1
De Dikke Bertha-bom
×
De Dikke Bertha-bom De Dikke Bertha-bom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 31198
Speelduur: 4:51
Luisterfragment Aanvragen
Sprankel Hoop probeert een gewone jongen te zijn. Makkelijk is dat niet, want hij weet niet waar hij vandaan komt én hij kan vliegen. Als hij elf wordt, krijgt hij een uitnodiging om toe te treden tot een school voor superhelden. Een gevaarlijke gevangene strooit echter roet in het eten als hij de koningin ontvoert en een bom wil laten ontploffen in het dorp. Sprankel Hoop, superheld in wording, s
Onderwerp
Superhelden
Titel
De Dikke Bertha-bom
Auteur
Mark Tijsmans
Verteller
Lieve Raymaekers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
4:51
Oorspr. uitgever
Pelckmans
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdboek over de nieuwe superheld: Sprankel Hoop. Hij weet niet waar hij vandaan komt of wat er voor zijn vijfde levensjaar met hem gebeurd is, en ontdekt per toeval dat hij kan vliegen als hij het meisje op wie hij verliefd is probeert te redden uit de handen van een stel pestkoppen. Wanneer hij elf wordt mag hij naar een school voor superhelden. Maar voordat hij ook maar één lesdag gevolgd heeft, moet hij een ontsnapte gevangene stoppen die de koningin ontvoert en een bom wil laten ontploffen. Als dat maar goed gaat… In grappige en spannende stijl geschreven. Met enkele zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Mark Tijsmans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia