Daisy
Nederlands

Poebelle

Maarten Jagermeester (auteur), Isabelle Uselli (verteller)
+1
Poebelle
×
Poebelle Poebelle

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 21680
Speelduur: 3:17
Luisterfragment Aanvragen
Op een ochtend wordt er aangebeld bij de vader van Jasmine die dierenarts is. Er staat een mevrouw voor de deur met een pup, die ze gevonden heeft in de vuilnisbak. De dame besluit het diertje te houden, maar Poebelle, want zo heet de kleine hond, houdt er nogal een bijzondere gewoonte op na. Hij is gek op vuilnisbakken en haalt ze keer op keer leeg.
Titel
Poebelle
Auteur
Maarten Jagermeester
Verteller
Isabelle Uselli  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
3:17
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Jasmine (ik-figuur) beleeft een heleboel avonturen met Poebelle, een sint-bernardshond die als pup door een oudere mevrouw in een vuilnisbak gevonden wordt. Poebelle blijkt, passend bij zijn naam, gek te zijn op vuilnisbakken. Daardoor brengt hij zichzelf en zijn baasje een paar keer in de problemen, maar ontdekt hij ook iets verdachts. Dit boek maakt deel uit van de reeks ‘Dieren bij de dokter’*. In deze reeks spelen Jasmine, de dochter van een dierenarts, haar vrienden en een dier de hoofdrol. Twee boeken uit de reeks wonnen een prijs van Lees 17, de kinder- en jeugdjury van de provincie Limburg in België. De boeken uit de reeks kunnen afzonderlijk gelezen worden. Het is een spannend dierenverhaal met veel realistische details over honden en de dierenarts. De taal is meestal eenvoudig en duidelijk, maar de schrijfstijl loopt niet altijd even soepel, waardoor de spannende opbouw jammer genoeg een beetje wordt afgeremd. De zwart-wittekeningen zijn origineel, grappig en bieden zeker ee…Lees verder

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia