Daisy
Nederlands

Ben ik dom ?

Ludo Enckels (auteur), Marie-Louise Weenink (verteller)
+1
Ben ik dom ?
×
Ben ik dom ? Ben ik dom ?
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 14075
Speelduur: 4:25
Luisterfragment Aanvragen
Terwijl zijn ouders het druk hebben met hun bedrijf, heeft Mike het moeilijk in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Hij vraagt zich af of hij dom is, want letters en cijfers verspringen voortdurend van plaats. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Leesstoornissen
Titel
Ben ik dom ?
Auteur
Ludo Enckels
Verteller
Marie-Louise Weenink  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
4:25
Oorspr. uitgever
Standaard
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw Geconverteerd boek

Besprekingen

Mike restaureert samen met zijn vader oude autowrakken want Mikes vader heeft een schroothandel. Mikes moeder vindt dit eigenlijk te min en wil dat haar kinderen gaan studeren om hogerop te komen. Als het oud-ijzerbedrijf gemoderniseerd wordt, is er weinig aandacht voor Mike die in het eerste jaar van de middelbare school zit. Hij blijkt niet gemakkelijk te leren en is daarover zelf bijna nog teleurgestelder dan zijn moeder. Als uitlaatklep bouwt Mike een mobiel kippenhok in een oude bestelbus. Daar zondert hij zich af voor de buitenwereld. Wanneer de situatie zowel op school als thuis verslechtert, wordt Mike wanhopig en gaat nadenken over zelfdoding. Zowel in het voor- als nawoord wordt ingegaan op symptomen en behandeling van dyslexie. In de dialogen zijn de zinnen steeds gescheiden door witregels en er is een groot lettertype gebruikt t.b.v. de leesbaarheid. Een uitgave voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Over Ludo Enckels

Ludo Enckels (Herk-de-Stad, 12 april 1956) is een Vlaams auteur.

Biografie

Ludo Enckels studeerde voor opvoeder. Op zijn zestiende hoorde hij van een lerares dat hij talent had om te schrijven. Dat maakte een onuitwisbare indruk op hem. Schrijven was het liefste wat hij wilde doen. Later na de dood van zijn vader, met wie hij een reis maakte door de Sahara, bracht hem een opmerkelijke kentering in zijn leven. Hij reisde later nog naar Nigeria, Engeland, Marokko, het Verre Oosten, Azië en Afrika. Meer dan ooit was hij ervan overtuigd dat hij wilde schrijven over alles wat hij zag en meemaakte. In die periode schreef hij ook zijn eerste boeken, maar die bleven veilig in een bureaulade liggen. Lang deed hij niets met zijn boeken. Hij werkte later nog als automecanicien, barman, cafébaas, monteur en loodgieter. Al die tijd was zijn schrijverschap blijven sluimeren.

Jaren later in 1988 publiceerde hij een roman voor volwa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties