Daisy
Nederlands

Het woord bij de daad

Luc De Vos (auteur)
+1
Het woord bij de daad
×
Het woord bij de daad Het woord bij de daad

Het woord bij de daad

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 11
Speelduur: 4:31
Luisterfragment Aanvragen
Verhalen over de wereld van de popmuziek.
Onderwerp
Popmuziek
Titel
Het woord bij de daad / Luc De Vos
Auteur
Luc De Vos 1962-2014 (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
4:31
Oorspr. uitgever
Atlas
Aantekening
Stem: Man

Besprekingen

Luc de Vos (1962) is de zanger van de in België zeer populaire, Nederlandstalige popband Gorki. Hij schrijft al jaren columns voor de jongerenzender Studio Brussel. Deze verhalenbundel is zijn debuut. Ervaringen die hij opdeed als popmuzikant, vormen zijn belangrijkste inspiratiebron. Hij schetst een levendig en absurd-humoristisch beeld van de wereld van seks, geld en rock and roll. Hoewel hij deel uitmaakt van het rock-circus, is zijn houding ambivalent en relativerend. De Vos' werk heeft onmiskenbaar Belgische trekjes. Dat blijkt niet zozeer uit zijn schrijfstijl en onderwerpskeuze, alswel uit zijn kijk op het leven. De personages uit zijn verhalen, de ik-figuur niet uitgezonderd, lijken soms enigszins op stripfiguren, maar dat is in dit geval eerder een voor- dan een nadeel. Paperback; vrij kleine druk.

Over Luc De Vos

CC BY 2.0 - Foto van/door StampMedia from Belgium

Luc Theophile Emile De Vos (Gent, 12 juli 1962 – aldaar, 29 november 2014) was zanger van de rockgroep Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij verscheen regelmatig in Vlaamse televisieprogramma's. De Vos woonde in Gent.

Jeugd

De Vos werd geboren in Gent en bracht zijn jeugd door in Wippelgem (gemeente Evergem) in een CVP-gezin als jongste van zeven kinderen. Op zesjarige leeftijd werd hij - net als zijn broers - lid van Chiro Wippelgem, maar zijn Chirocarrière stopte toen die groep in 1976 ontbonden werd. Hij wist op zijn tiende al dat hij popmuzikant wilde worden. Hij studeerde Latijn-Grieks op het Sint-Lievenscollege te Gent.

Privé

De Vos was getrouwd en had een zoon.

Werkzame leven

De Vos maakte met Gorki elf albums. Hij werkte ook mee aan de Engelstalige band Automatic Buffalo, samen met Axl Pe…Lees verder op Wikipedia