Daisy
Nederlands

De volksmacht

Luc De Vos (auteur)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 1465
Speelduur: 3:06
Luisterfragment Aanvragen
Artikelen van de Vlaamse popzanger (1962- ) over uiteenlopende onderwerpen.
Titel
De volksmacht
Auteur
Luc De Vos 1962-2014 (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
3:06
Oorspr. uitgever
Atlas
Aantekening
Stem: Man

Besprekingen

Luc De Vos is de zanger van de Nederlandstalige Vlaamse popgroep Gorki. Hij schrijft stukken in het dagblad De Morgen en acht daarvan zijn samengebracht in deze bundel, het derde boek van De Vos. De verhalen gaan over van alles wat hem bezighoudt: Gent, zijn jeugd, zijn zoontje, muziek, drinken, lezen enzovoort. Hij schrijft associatief, van de ene gedachte naar de andere. Zijn levensfilosofie is leven en laten leven en dat brengt hij op een prettige, sympathieke en soms melancholieke manier onder woorden. De verhalen zijn onderhoudend, al helpt het wel als je iets van Vlaanderen kent (en als je weet dat ‘vaak’ slaap betekent en dat prinses Mathilde de echtgenote is prins Filip). Maar ook zonder dat is De Vos innemend genoeg om een paar aangename uurtjes mee door te brengen, en met hem mee te mijmeren over de zin en onzin van alles en nog wat. Normale druk.

Over Luc De Vos

Luc De Vos (Oostende, 1946) is een Vlaams hoogleraar. Van opleiding is hij licentiaat Geschiedenis en doctor in de Letteren en de Wijsbegeerte.

De Vos is buitengewoon hoogleraar Belgisch Buitenlands Beleid aan de Katholieke Universiteit Leuven en gewoon hoogleraar Krijgsgeschiedenis aan de Koninklijke Militaire School, waar hij ook departementshoofd van het departement "Conflictstudies" is. Daarnaast is hij voormalig Luitenant-kolonel van de Belgische krijgsmacht. Hij was destijds gestationeerd in West-Duitsland.

De Vos wordt door Vlaamse media dikwijls gevraagd commentaar te leveren bij militaire gebeurtenissen. Hij was van 2000 tot 2010 president van de International Commission of Military History (ICMH). Op 4 juli 2012 ging Luc De Vos met emeritaat.

Publicaties (selectie)