Daisy
Nederlands

De rest is geschiedenis

Luc De Vos (auteur)
+1
De rest is geschiedenis
×
De rest is geschiedenis De rest is geschiedenis

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 1830
Speelduur: 4:34
Luisterfragment Aanvragen
Autobiografisch relaas van een Vlaamse jongen die opgroeit tot popmusicus.
Titel
De rest is geschiedenis
Auteur
Luc De Vos 1962-2014 (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
4:34
Oorspr. uitgever
Atlas
Aantekening
Stem: Man

Besprekingen

Gecombineerde aanbieding van twee boeken. 'Het woord bij de daad' is een bundel met verhalen van Luc de Vos, zanger van de Vlaamse band Gorki. In de columns beschrijft De Vos op een ironische en melige manier, met de nodige zelfreflectie en veel sneren naar het stelsel, zijn wereld als popmuzikant. Af en toe verzandt hij wat in 'geouwehoer'. Het boek is verschenen in 2002*. De roman 'De rest is geschiedenis', kort geleden verschenen, is veel serieuzer. Het is een tamelijk ontroerende beschrijving van De Vos' Vlaamse jeugd. Uiteraard komt er af en toe nog wel een sprankje ironie naar boven, maar in grote lijnen is het een serieus autobiografisch verhaal waarin de schrijver goed de grote lijn vasthoudt. Over zijn opvoeding, hoe hij in de popmuziek terecht kwam, de betekenis van het geloof en de verandering van zijn geboortestreek in de loop der jaren. Paperbacks; normale druk.

Over Luc De Vos

CC BY 2.0 - Foto van/door StampMedia from Belgium

Luc Theophile Emile De Vos (Gent, 12 juli 1962 – aldaar, 29 november 2014) was zanger van de rockgroep Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij verscheen regelmatig in Vlaamse televisieprogramma's. De Vos woonde in Gent.

Jeugd

De Vos werd geboren in Gent en bracht zijn jeugd door in Wippelgem (gemeente Evergem) in een CVP-gezin als jongste van zeven kinderen. Op zesjarige leeftijd werd hij - net als zijn broers - lid van Chiro Wippelgem, maar zijn Chirocarrière stopte toen die groep in 1976 ontbonden werd. Hij wist op zijn tiende al dat hij popmuzikant wilde worden. Hij studeerde Latijn-Grieks op het Sint-Lievenscollege te Gent.

Privé

De Vos was getrouwd en had een zoon.

Werkzame leven

De Vos maakte met Gorki elf albums. Hij werkte ook mee aan de Engelstalige band Automatic Buffalo, samen met Axl Pe…Lees verder op Wikipedia