Daisy
Nederlands

Anne van het groene huis 1

L.M. Montgomery (auteur)
Anne van het groene huis 1
×
Anne van het groene huis 1

Anne van het groene huis 1

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 301034
Speelduur: 5:17
Luisterfragment Aanvragen
Een klein meisje belandt als pleegkind bij een ongetrouwde broer en zuster op een boerderij, en groeit daar ondanks tegenslagen, voorspoedig op.
Titel
Anne van het groene huis 1
Auteur
L.M. Montgomery
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Anne of Green Gables
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1979
1 cd
Speelduur
05:17
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a439646

Over L.M. Montgomery

Lucy Maud Montgomery (Clifton, nu New Londen, Prins Edwardeiland (Canada), 30 november 1874 – Toronto, 24 april 1942) was een Canadees schrijfster.

Leven en werk

Lucy Maud Montgomery verloor haar moeder nog voordat ze twee jaar oud was en werd grotendeels opgevoed door haar grootouders van moederskant. Ze werd uiteindelijk onderwijzeres en vond daarnaast tijd om in haar leven 23 romans plus enige gedichten en andere werken te schrijven. Wereldwijde bekendheid verwierf ze met een romancyclus over het roodharige weesmeisje Anne. Het eerste deel, Anne of Green Gables (1908, Nederlands: Anne van het Groene Huis), werd direct een bestseller en verkocht 19.000 exemplaren in de eerste vijf maanden.

Het werk van Montgomery wordt wel vergeleken met dat van Louisa May Alcott. Ze schrijft vooral over sterke, onafhankelijke meisjes en vrouwen, die zich niet zomaar aan de gangbare conv…Lees verder op Wikipedia