Daisy
Nederlands

Heksenweek

Kaye Umansky (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Heksenweek
×
Heksenweek Heksenweek
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 304929
Speelduur: 2:15
Luisterfragment Aanvragen
Elsie mag van heks Magenta Spits een weekje op haar toren in het bos passen. Maar als Elsie daar logeert, kloppen er allerlei vreemde figuren aan de deur. En er wordt een doos met toverspullen bezorgd. Gelukkig krijgt ze hulp van een pratende kraai en een zwerfhond.
Onderwerp
Heksen
Titel
Heksenweek
Auteur
Kaye Umansky
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Witch for a week
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
2:15
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a474006

Besprekingen

Elsie heeft in het saaie winkeltje van haar ouders goed geleerd hoe je tactvol met klanten moet omspringen. Daarom vraagt de locale heks Magenta Spits haar om een weekje op haar betoverde kasteel te komen passen; zijzelf wil een weekje weg. Elsie neemt het aanbod aan, maar is niet voorbereid op de vele wonderlijke gebeurtenissen die haar te wachten staan. Gelukkig weet zij zich dankzij de hulp van een knorrige sprekende kraai, een schurftige straathond en een vreemd toverboek in elk geval drie toverkunsten eigen te maken. En door haar vindingrijkheid weet ze daarmee alle voorkomende problemen het hoofd te bieden. Hilarisch verhaal waarin in vlot tempo de ene wonderlijke verrassing na de andere opdoemt. De geestige karakters en vreemde gebeurtenissen zijn niet alleen leuk beschreven, maar ook heel vrolijk en grappig getekend in zwart-wit met grijstinten. De illustraties voegen bovendien veel leuke extra’s toe. Duidelijk lettertype, mooie lay-out. Vertaling van 'Witch for a week'* (2017…Lees verder

Heksenweek

De heks Magenta Spits waait de winkel binnen van Elsie en haar familie. Ze zoekt iemand om een week op haar toren te letten. Met de verleiding van rustig boeken lezen zonder storende kleine broertjes, laat Elsie zich overhalen. Het goud dat ze krijgt kan ook haar ouders geruststellen. En Elsie vertrekt naar de toren. Met het gezelschap van een pratende raaf en een magische toren gaat ze aan de slag. Hoewel ze eerst zegt om ver weg te blijven van magie, kan ze het toch niet laten. En dan lijkt Elsie talent te hebben, en de magie in te zetten wanneer het nodig is.Een grappig en licht verhaal over Elsie Pekel, een heks-in-wording. Met ‘Heksenweek’ lees je het begin van een reeks die in het Engels al langer bestaat. Nu worden deze verhalen ook vertaald naar het Nederlands. Met volgende titels Heksenwens, Heksenwinkel en Heksenwinter hebben liefhebbers van dit boek alvast leesvoer in het vooruitzicht.