Daisy
Nederlands

De gloed van gedoofde sterren

Kate Ling (auteur), Anne Marie Koper (vertaler), Elsbeth Witt (vertaler)
+1
De gloed van gedoofde sterren
×
De gloed van gedoofde sterren De gloed van gedoofde sterren

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 27127
Speelduur: 8:54
Luisterfragment Aanvragen
Seren (16, ik-figuur) en Dom, geboren op het ruimteschip Ventura, vluchten samen naar een verlaten planeet, die geheimen herbergt.
Titel
De gloed van gedoofde sterren
Auteur
Kate Ling
Vertaler
Anne Marie Koper Elsbeth Witt
Verteller
Claudine Dufait  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The glow of fallen stars
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
8:54
Oorspr. uitgever
Moon
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Seren is met haar geliefde Dom en twee vrienden per ruimteschip gevlucht van hun basisstation. Ze zijn op een onbekende planeet geland en proberen te overleven. Het klimaat is grillig en de natuur mysterieus; piepende bloemen en fluorescerend koraal. In het begin lijkt het een sprookje en Seren beleeft een betoverende zeventiende verjaardag met Dom. Toch is niets wat het lijkt. De liefde tussen Seren en Dom wordt danig op de proef gesteld, Seren ontmoet een oude bekende maar verliest ook iets dierbaars. Gaandeweg ontwikkelt het verhaal zich verrassend van een mierzoet sprookje tot een sf-verhaal met buitenaards leven. Seren schaaft zich aan het koraal, dat daardoor haar lichaam binnendringt. Het koraal lijkt te leven en groeit, waardoor Seren vreemde gewaarwordingen krijgt. Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld vanuit het perspectief van Seren. De verhaalpersonen gebruiken regelmatig Spaanstalige woorden. Dat verstoort het begrip niet. Tweede, los te lezen deel in de 'Ventura-Saga',…Lees verder

De gloed van gedoofde sterren

Dom, Seren, Mariana en Ezra trachten op de planeet Huxly te overleven. Deze onvoorspelbare planeet wordt een echte uitdaging voor hen. Wanneer Seren en Ezra dan ook nog eens gewond geraken, zakt de moed de jongeren in de schoenen.Dit tweede deel van de 'Ventura-Saga' sleept je mee in een avontuur dat geen enkel moment verveelt. De planeet hult zichzelf in geheimen en dat creëert een magische sfeer. Uiteraard blijken er zich nog inwoners op de planeet te bevinden. Die hebben meer met de nieuwkomers gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. In een tienerroman kan de liefde niet uitblijven en daar zorgen Dom en Seren voor: ze bevinden zich met hun tweetjes regelmatig op hun eigen planeet, maar ondervinden ook hoe turbulent een liefdesleven kan zijn. En ze zijn niet de enigen die de romantiek levendig houden op de planeet. Het zijn mooie passages die menig tiener zullen plezieren. 

Dit op en top futuristische verhaal heeft mooie wendingen. Zoals bijvoorbeeld…Lees verder