Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pinguïnpost

Karla Stoefs (auteur), Gerd Van Helsen (verteller)
+1
Pinguïnpost
×
Pinguïnpost Pinguïnpost
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 29899
Speelduur: 1:39
Luisterfragment Aanvragen
De vader van Tuur (9) is bioloog. Sinds Tuurs moeder is overleden, woont hij samen met zijn vader in een appartement in de dierentuin. Tuur mist zijn mama erg, maar hij maakt nieuwe vrienden. Dan blijkt dat de dierentuin dreigt te verdwijnen. Kan Tuur ervoor zorgen dat er meer geld wordt verdiend?
Titel
Pinguïnpost
Auteur
Karla Stoefs
Verteller
Gerd Van Helsen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
1:39
Oorspr. uitgever
Davidsfonds /Infodok
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Tuurs moeder is overleden. Samen met zijn vader, die bioloog is, woont Tuur (9) nu in het appartement van het onderzoekscentrum van de dierentuin. Daar doet Tuurs vader onderzoek naar sponzen en daarom krijgt Tuur gratis toegang tot de zoo. De jongen mist zijn moeder enorm, maar raakt bevriend met Rob, de poepschepper. Helaas draait de dierentuin verlies en hoort Tuur van het plan om de weinig populaire kameel te gaan serveren aan de leeuw, zodat er dubbel geld uitgespaard gaat worden. Maar Tuur heeft een beter idee. Warm, ontroerend en wensvervullend verhaal over het gemis van een moeder, nieuwe vriendschappen en het redden van een dierentuin. Zoals Rob de pinguïn Winkie kan verstaan, zo hoort Tuur soms de gewetensvolle en bemoedigende stem van zijn moeder tegen hem spreken. De vlotte verteltrant en de levendige dialogen zorgen voor het nodige leesplezier, hoewel soms een enkel Vlaams woord voor enige verwarring zorgt. Met hier en daar een grappige, veelal paginagrote ecolinetekening…Lees verder

Pinguïnpost

Pinguïnpost is een mooi en ontroerend verhaal over Tuur en zijn papa. Ze wonen in het onderzoekscentrum van de dierentuin. Tuurs papa heeft niet zoveel tijd voor hem, want hij is druk bezig met zijn onderzoek. En zijn mama is kortgeleden overleden. Tuur helpt overdag met het onderzoek van zijn papa. Hij leert op zijn dagelijkse tochten door de dierentuin ook Rob kennen en helpt hem met poepscheppen.Wanneer Tuur ontdekt dat de dierentuin financiële moeilijkheden heeft, en dieren op de zwarte lijst komen, schiet hij in actie. Want de zwarte lijst betekent dat deze dieren moeten worden afgemaakt. En dan vertelt Winkie – de zwarte pinguïn – hem dat hij naar zee verlangt. Nu is het aan Tuur om Winkie aan zee te krijgen. Misschien kan de poetsvrouw – die niet echt een poetsvrouw is – hem helpen? Of anders misschien Rob, maar hij heeft een enkelband.Een grappig en ontroerend boek over afscheid nemen en nieuwe vriendschappen maken. Het is mooi en vlot …Lees verder

Over Karla Stoefs

Karla Stoefs (Brussel, 1963) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

De schrijfster groeide op in Brussel in een groot nest. Ze koos ervoor om toegepaste economie te studeren en kwam terecht in de informaticawereld waar ze op 1 april 1988 haar carrière begon bij Polydata, de IT-dochter van Philips België. Ze begon tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook toneel en kortverhalen.

Werk

Stoefs debuteerde in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze meteen de Kinder- en Jeugdjuryprijs mee won. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel- en kortverhalen en in 2005 werd haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.

Ze schrijft vaak verhalen over kinderen die anders z…Lees verder op Wikipedia