Daisy
Nederlands

Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed

Karen Dierickx (auteur), Lieve Thibau (verteller)
+1
Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed
×
Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed

Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 24853
Speelduur: 2:51
Luisterfragment Aanvragen
De ouders van Dorien (ik-figuur) zijn telkens aan het ruziën. Met haar broertje bedenkt ze van alles om de liefde tussen haar vader en moeder weer te laten opbloeien. Maar hun plan loopt volledig uit de hand.
Titel
Over de liefde enzo : wat ik mijn broer aandeed
Auteur
Karen Dierickx
Verteller
Lieve Thibau  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
2:51
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

De ouders van Dorien zijn telkens aan het ruziën, en Dorien is bang dat ze uit elkaar zullen gaan. Met haar broertje, met wie ze normaal gesproken helemaal niet goed kan opschieten, bedenkt ze van alles om de liefde tussen haar vader en moeder weer te laten opbloeien. Als deze pogingen geen effect hebben, besluiten ze tot drastischere maatregelen. Maar hun plan loopt volledig uit de hand en haar broertje raakt levensgevaarlijk gewond… Dorien vertelt in een lange brief aan haar ouders wat er allemaal is voorgevallen. Ondanks deze vertelvorm wordt haar bekentenis nergens echt indringend, omdat de verteltoon wat stijfjes en gedragen is. Het uitgangspunt van het verhaal is origineel gekozen, en de manieren waarop de kinderen hun ouders weer verliefd proberen te maken, zijn aandoenlijk beschreven. Verzorgde uitgave met leeslint, aansprekend omslag en vrolijke, kleine strooi-illustraties aan de rand van elke pagina. Vanaf ca. 10 jaar.

Over de liefde enzo

Dorien ligt in oorlog met zichzelf. Wat de oorzaak voor die oorlog is? Zoals met de meeste oorlogen een samenloop van omstandigheden. Is het de dood van haar opi? De zorgen om haar omi die haar moeder alleen probeert te dragen? Jongensperikelen? Of toch vooral de ruzies tussen haar ouders? Om weer vat te krijgen op haar leven, tracht Dorien de relatie tussen haar ouders te herstellen. Geïnspireerd door 'Liefde is...'-scheurblaadjes van omi maakt Dorien met haar broer Dieter een ActiePlan op. Een plan dat niet kan mislukken. Of toch? Hun grote plan neemt wel een heel dramatische wending.

Dit is een zeer aimabel verhaal over verdriet, onmacht, zusterliefde, kalverliefde, ouderliefde, ... Zeer herkenbare gevoelens worden mooi verwerkt in een rollercoaster van gebeurtenissen. Het plan van broer en zus om hun ouders weer samen te brengen, is wel wat kinderlijk en nogal onwaarschijnlijk. Het is dan ook een verhaal voor de jongste tieners, aangenaam verteld maar niet zo diepgaa…Lees verder

Over Karen Dierickx

Karen Dierickx (Beveren, 6 februari 1975) is een Belgische schrijfster die bekend is geworden door haar historische (jeugd)romans.

Leven

Karen Dierickx schreef al verhalen toen ze zes jaar oud was. Ze studeerde voor licentiaat (master) vertaler-tolk Nederlands-Engels-Spaans, en volgde een aanvullende opleiding in de Internationale Politieke en Samenwerking en de lerarenopleiding.

Werken

Ze begon met Vlaamse Filmpjes, kortverhalen voor tien- à twaalfjarigen van Uitgeverij Averbode. In 2003 won ze de John Flandersprijs voor het beste Vlaamse Filmpje met Naar Europa. In 2010 verscheen haar eerste roman, Een teken van leven. Later volgden De mooiste zomer van mijn leven, Wat niemand weet, De Grote Verliezer, Halve Helden, Over de liefde enzo, De geesten van Ter Welle en De wondere historie van Judocus Vijd en het Lam Gods, een samenwerking met Inge Missc…Lees verder op Wikipedia