Daisy
Nederlands

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Julia Boehme (auteur), Annik Delissen (vertaler), Isabelle Geeurickx (verteller)
+1
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft
×
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 27991
Speelduur: 1:06
Luisterfragment Aanvragen
Zeven verhalen over stoere, grappige, slimme maar ook heel domme piraten. Ze gaan zoeken naar een schat, vechten tegen elkaar en komen terecht in een storm.
Onderwerp
Zeerovers
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft / tekst Julia Boehme [e.a.]
Auteur
Julia Boehme
Vertaler
Annik Delissen
Verteller
Isabelle Geeurickx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
1:06
Oorspr. uitgever
Kluitman
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw Oorspronkelijk verschenen in: 7 Minuten-Geschichten zum Lesenlernen ; Achtung, wilde Piraten! ; Piratengeschichten

Besprekingen

Zeven piratenverhalen over onder andere schatzoeken, woeste stormen, piratengevechten en vriendschap. De verhalen zijn door diverse schrijvers en illustratoren gemaakt en wat aan de oppervlakkige kant. Alleen de sterke verhalen van zeeman Zeeger, die het halve boek beslaan, zijn fantasievol, vindingrijk en grappig. Levendige opmaak met tussen, naast en in de tekstblokken heel veel vrolijk gekleurde illustraties die bij de verhaalsfeer passen. Het eenvoudige taalgebruik op niveau AVI-M4 bevat korte zinnen, hoofdletters, interpunctie en af en toe een drielettergrepig woord. Gedrukt in een groot lettertype op glad, hagelwit papier. Bevat een leeslint en voorin een inhoudsopgave. Het stevige omslag oogt aantrekkelijk door de spannende kleurentekeing. Een leuk oefenboek voor piratenminnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.