Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De gruwelijke generaal

Jozua Douglas (auteur)
+1
De gruwelijke generaal
×
De gruwelijke generaal De gruwelijke generaal

De gruwelijke generaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 24611
Speelduur: 4:49
Luisterfragment Aanvragen
Rosa en Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Als Rosa ontdekt dat generaal Sjasliek van plan is hun moeder te ontvoeren, komen de kinderen in actie.
Titel
De gruwelijke generaal
Auteur
Jozua Douglas
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
4:49
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Pablo Fernando is president van Costa Banana, een klein tropisch landje in Centraal-Amerika. Hij is een dictator van de milde soort. Hij doet vooral aan zelfverheerlijking. Het land wordt van binnenuit bedreigd door de vertrouweling van de president, generaal Sjasliek, en enkele aanhangers. De vrouw van de president wordt ontvoerd en er dreigt een heuse oorlog met Amerika. Gelukkig heeft dochter Rosa het DNA van een spion en blijkt broertje Fico pienterder dan gedacht. De auteur is vooral bekend van ‘De verschrikkelijke badmeester’ en ’De vreselijke tweeling’. Stilistisch aanleunend tegen genoemde boeken is dit het eerste van de Costa Banana-reeks. Een beetje spannend is het zeker, maar vooral grappig, erg grappig. Kostelijke beschrijvingen laten de lezer glim- of schaterlachen. Geslaagd is de met name de beschrijving van de man-vrouw/jongen-meisjeverhouding. De gehanteerde schrijfstijl leent zich ook uitstekend om voor te lezen. De talrijke zwart-witillustraties passen goed bij de…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie