Daisy
Nederlands

Zeemeermeisje

Jowi Schmitz (auteur)
+1
Zeemeermeisje
×
Zeemeermeisje Zeemeermeisje

Zeemeermeisje

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320064
Speelduur: 6:17
Luisterfragment Aanvragen
Mimi (12) ontdekt een oude vrouw en haar hond op het dak van haar huis. Dit bijzondere trio stapt op de boot en beleeft een eigenzinnig avontuur. .
Titel
Zeemeermeisje
Auteur
Jowi Schmitz
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
6:17
Oorspr. uitgever
Hoogland & Van Klaveren
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a478566

Besprekingen

Mimi (12 jaar) verhuist met haar vader naar Amsterdam. Haar moeder is na de echtscheiding naar Japan gereisd. Dan ondekt ze op het dak van haar huis een oude vrouw en haar hond. Aangezien Mimi pas net in de grote stad woont en ze in Dedemsvaart geen oude dames op daken hebben, is dat wel even wennen. Als blijkt dat de oude vrouw haar nodig heeft, besluit Mimi met haar en haar hond op een boot te stappen. Zo gaan een zeevrouw, zeehond en zeemeermeisje op pad in een veelkleurige wereld. Een originele avonturenroman over een meisje dat een een mysterieuze oude vrouw en haar hond op het dak tegenkomt. In dromerige stijl geschreven. Jowi Schmitz (1972) is een auteur van (kinderen)boeken, filmscripts en werkt als theaterrecensent. Zij is de auteur van o.a. Weg*. Voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Over Jowi Schmitz

Jowi Schmitz (Leiderdorp, 12 juli 1972) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast is zij theater recensent.

Levensloop

Jowi Schmitz studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enige jaren bij Man bijt Hond.

Schmitz begon haar schrijverscarrière met twee romans voor volwassenen. In 2011 publiceerde zij haar eerste kinderboek.

Schmitz woont met haar twee zoons op een boot in Amsterdam. Het wonen op een boot inspireerde haar tot het maken van een boek over woonbootbewoners, Nooit nooit nooit meer aan de wal (2013). Over de geboorte van haar zoon Milo schreef zij het boek Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon (2014).

In april 2022 ontving Schmitz een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds voor een kinderboek, uit te geven bij Hoogland & Van Klaveren.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia