Daisy
Nederlands

Weg

Jowi Schmitz (auteur)
+1
Weg
×
Weg Weg
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 25803
Speelduur: 5:50
Luisterfragment Aanvragen
Anna (14) loopt weg uit het opvanghuis dat haar ouders runnen. Al liftend gaat ze op zoek naar de ultieme vrijheid. Maar kan het leven haar die bieden?
Onderwerp
Weglopen, Identiteit
Titel
Weg
Auteur
Jowi Schmitz
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
1 cd
Speelduur
5:50
Oorspr. uitgever
Hoogland & Van Klaveren
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Jowi Schmitz kennen we van enkele jeugdboeken en romans voor volwassenen, die beide over het algemeen positief ontvangen werden. Dit boek wordt bestempeld als haar eerste Young Adult-roman. Het verhaal vertelt over de vlucht van de 14-jarige Anna uit het opvanghuis voor kinderen en jongeren dat haar ouders runnen. Zij en de 17-jarige probleemjongen Robin hadden een deal om al liftend de wereld te verkennen. Robin overlijdt echter na een auto-ongeluk, waarna Anna besluit hun reis alleen te volbrengen. Tijdens de reis wordt ze, op zoek naar vrijheid, geconfronteerd met zichzelf en de hardheid van de wereld. De thematiek is mooi en kenmerkend voor veel hedendaagse jongerenromans. Schmitz werkt de thematiek verder uit met filosofische overpeinzingen van Anna, die soms wat te volwassen aandoet voor het jonge meisje dat zij is. Daardoor verdwijnt ook de vaart wat uit het verhaal. De personages komen moeizaam tot leven en naar de bedoeling van sommige gebeurtenissen is het gissen. Dioraphte …Lees verder

Over Jowi Schmitz

Jowi Schmitz (Leiderdorp, 12 juli 1972) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast is zij theater recensent.

Levensloop

Jowi Schmitz studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enige jaren bij Man bijt Hond.

Schmitz begon haar schrijverscarrière met twee romans voor volwassenen. In 2011 publiceerde zij haar eerste kinderboek.

Schmitz woont met haar twee zoons op een boot in Amsterdam. Het wonen op een boot inspireerde haar tot het maken van een boek over woonbootbewoners, Nooit nooit nooit meer aan de wal (2013). Over de geboorte van haar zoon Milo schreef zij het boek Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon (2014).

In april 2022 ontving Schmitz een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds voor een kinderboek, uit te geven bij Hoogland & Van Klaveren.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia