Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mannenliefde : tien liefdesverhalen

Jolien Janzing (auteur), Lieve Blancquaert (fotograaf), Hugo Boon (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 17369
Speelduur: 4:06
Luisterfragment Aanvragen
Voor dit boek interviewde schrijfster en journaliste Jolien Janzing tien bekende homokoppels uit Nederland en Vlaanderen. De lezer verneemt onder meer hoe de mannen elkaar hebben leren kennen en wat ze voor elkaar betekenen. Dat levert mooie reportages op, waarin vooral de liefde zelf centraal staat.
Titel
Mannenliefde : tien liefdesverhalen
Auteur
Jolien Janzing
Fotograaf
Lieve Blancquaert
Verteller
Hugo Boon  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
4:06
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Voor dit boek interviewde schrijfster en journaliste Jolien Janzing tien bekende homokoppels uit Nederland en Vlaanderen. In een inleiding lezen we dat de auteur het idee voor dit boek kreeg na het zien van de film 'Brokeback Mountain'*, die haar deed beseffen dat er zo weinig liefdesverhalen over twee mannen bestonden. Bij de geïnterviewde koppels zien we mannen uit verschillende generaties en met uiteenlopende achtergronden. Zo zijn er onder meer gesprekken met dichter Gerrit Komrij en zijn vriend Charles Hofman, de Vlaamse nieuwslezer Wim De Vilder en communicatiespecialist Stefaan Fagot, en auteur Tom Lanoye en zijn 'steun en toeverlaat' René Los. Verder hebben Kristof Rutsaert en Frank Sanders het over hun overleden geliefden, Robert Long en Jos Brink. Ten slotte is er ook een verhaal over de negentiende-eeuwse schrijver Louis Couperus en zijn vriend Orlando. De lezer verneemt onder meer hoe de mannen elkaar hebben leren kennen en wat ze voor elkaar betekenen. Dat levert mooie re…Lees verder

Over Jolien Janzing

Jolien Janzing (1964) is een Nederlands schrijver en journalist.

Biografie

Janzing werd geboren in Nederland en groeide op in Vlaanderen. Na haar studies schreef ze voor Avenue en Mode. Voor Humo schreef ze coverreportages. De Humo-artikelen vonden regelmatig hun weg naar De Nieuwe Revu, Het Parool en HP/De Tijd. Ze schreef ook voor Feeling en Libelle en had een column in de bijlage Ego van de Vlaamse krant De Morgen.

Sinds 2013 legt ze zich toe op het schrijven van romans. Haar roman De geheime liefde van Charlotte Brontë werd vertaald in het Engels, Duits, Frans en Turks. In 2016 verscheen haar roman Audrey & Anne, in 2018 vertaald in het Deens en het Frans. In oktober 2020 kwam haar roman Het tij hoog, de maan blauw uit, over Léonie Osterrieth en de expeditie van Adrien de Gerlache naar Antarctica.

Lees verder op Wikipedia