Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

Joke Van Leeuwen (auteur)
+1
Waarom een buitenboordmotor eenzaam is
×
Waarom een buitenboordmotor eenzaam is Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

Waarom een buitenboordmotor eenzaam is

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 3928
Speelduur: 2:05
Luisterfragment Aanvragen
Informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van de Nederlandse taal en de vreemde regels en uitzonderingen die dat heeft opgeleverd. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Nederlandse taal
Titel
Waarom een buitenboordmotor eenzaam is
Auteur
Joke Van Leeuwen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
2:05:00
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het Nederlands is een taal die nog elke dag verandert. In 23 hoofdstukken komt de geschiedenis van het Nederlands en van taal in het algemeen aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor alle veranderingen die het Nederlands heeft ondergaan tussen de Middeleeuwen en nu. 22 miljoen mensen spreken Nederlands: in Nederland, Vlaanderen, Suriname en op de Antillen. Ook de taalverschillen tussen deze verschillende gebieden komen aan bod. Dit informatieve jeugdboek heeft eigenlijk een heel saai onderwerp, maar is met een dosis humor en in een vlotte stijl geschreven. Het bevat veel taal- en woordgrapjes. Met name taalvaardige kinderen zullen aan dit boek veel plezier beleven. Een docent kan dit boek uitstekend als middel bij het vak 'Nederlandse taal' aan minder taalvaardige kinderen inzetten. De kleurenillustraties in de kenmerkende stijl van deze auteur/illustrator zijn onlosmakelijk verbonden met de tekst; ze geven extra informatie of laten het taalaspect of de taalgrap zien. De uitstekend…Lees verder

Over Joke Van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia