Daisy
Nederlands

Kweenie

Joke Van Leeuwen (auteur), Astrid Vanstraelen (verteller)
+1
Kweenie
×
Kweenie Kweenie

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 1238
Speelduur: 0:58
Luisterfragment Aanvragen
Op een avond valt er een verhaalfiguurtje op het bed van een kind: Kweenie. Als ze samen op zoek gaan naar het verhaal waar hij uitgevallen is en naar zijn ouders, komen ze in allerlei verhalen terecht. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
Kweenie
Auteur
Joke Van Leeuwen
Verteller
Astrid Vanstraelen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
00:58
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Als moeder tijdens het vertellen even weg is, valt er opeens wat op bed, een snavelig wezentje dat uit een verhaal is gevallen en al snel de naam Kweenie krijgt. Samen gaan kind en Kweenie op zoek naar het verhaal dat begon met 'Er was eens…', en dus naar zijn vader en moeder in dat verhaal. Ze belanden in allerlei verhalen met steeds dezelfde beginzin, maar geen vader en moeder te ontdekken, tot ze ten einde raad keihard 'Er was eens!!!' gillen. Het verhaal is gevonden, maar nu moet de ik-persoon weer terug naar haar eigen verhaal. Schitterende raamvertelling waarin allerlei verhalen binnen het eigenlijk verhaal zitten. De ik-persoon en het wezentje gaan op reis door verhalenland, en diverse verhaalvormen passeren de revue, pikdonkere verhalen, verhalen die uitgegomd worden, rebusverhalen, windstille en stormachtige verhalen. Door de fantasievolle vormgeving, waarbij gespeeld wordt met lettertypes, stripverhalen en kleurrijke illustraties, en een juiste dosis humor wordt de lezer do…Lees verder

Over Joke Van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia